Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, devam eden çatışmalarda 1.990 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

Asansör boşluğuna düşen kız çocuğu yaralandı Asansör boşluğuna düşen kız çocuğu yaralandı

Bu arada İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gazze'deki Filistinli gruplarla devam eden askeri gerginlikte şu ana kadar toplam 1.864 İsraillinin yaralandığı, bunların arasında 345'inin durumunun kritik olduğu belirtildi.

İsrail Kanal 12'nin Pazar günü bildirdiğine göre en az 350 İsrailli öldürüldü.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Pazar günü Gazze Şeridi sınırında Filistin tarafıyla yaşanan çatışmalarda öldürülen 26 askerin isimlerini yayınlayarak, "Ailelerine haber verildi" dedi.

Ölenler arasında Shomria'dan Nahal Tugayı komutanı Albay Jonathan Steinberg (42), Modiin'den 481'inci Sinyal Taburu komutanı Yarbay Sahar Machluf (36) ve komutan yardımcısı Binbaşı Chen Buchris (26) yer alıyor. Times of Israel gazetesinin haberine göre Aşdodlu Maglan.

İsrail ordusu yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi sınırındaki Yahudi yerleşim birimlerinde yaşayan İsraillilerin tahliye edildiğini ve ordunun çoğu bölgenin kontrolünü yeniden ele geçirdiğini duyurdu.

"Saldırı altındaki alanların çoğunun kontrolünü yeniden ele geçirmeyi başardık. Ordu, Be'eri yerleşim yerinde çatışmalar sürüyor" dedi.

Hamas Cumartesi günü Mescid-i Aksa Tufanı Operasyonunu başlattı ve sürpriz saldırının Mescid-i Aksa'nın basılmasına ve yerleşimcilerin artan şiddetine yanıt olduğunu söyledi. Roket attığını ve çok sayıda İsrailliyi yakaladığını söyledi.

İsrail ordusu da Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı Demir Kılıç Operasyonu'nu başlattı.

Başbakan Binyamin Netanyahu, "Savaştayız" dedi ve İsrail ordusunun "Hamas'ın saklandığı tüm yerleri moloz yığınına çevireceği" gerekçesiyle Gazze'deki sivilleri bölgeyi terk etmeye çağırdı.