Şehzadeler Belediyesinin düzenlediği etkinlik kapsamında Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Öğretmeni Gamze Sadeer, geri dönüşümün ne olduğunu ve kâğıtların nasıl geri dönüştürüldüğünü Şehzadelerin miniklerine anlattı.

Eğitmen Gamze Sadeer, Şehzadelerin Miniklerine verdiği geri dönüşüm eğitimi ile çocuklar attık kağıtlardan neler yapılacağını öğrendi.

Geri Dönüşüm Miniklerin Ellerinden (4)

Geri dönüşüm eğitimi sırasında minikler atık kağıtları toplayıp, su ve çeşitli yöntemlerle kağıt hamuruna dönüştürdü. Ardından bu kağıt hamurunu kullanarak yeni kağıtlar ürettiler. Bu yaptıkları işlem sayesinde minikler, geri dönüşüm sürecini hem teorik hem de pratik olarak deneyimledi.

Geri Dönüşüm Miniklerin Ellerinden (2)

Manisa'da yeni eğitim-öğretim dönemi güvenlik tedbirleri görüşüldü Manisa'da yeni eğitim-öğretim dönemi güvenlik tedbirleri görüşüldü

Miniklere geri dönüşüm etkinliğinde eğitim veren Gamze Sadeer,

“Minik yaşta geri dönüşüm bilinci kazandırmak, gelecek nesillerin çevreye daha duyarlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlar. Bu tür etkinliklerle çocuklarımıza doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamaya çalışıyoruz” ifadeleri kullandı.

Geri Dönüşüm Miniklerin Ellerinden (4)

Kurşunlu Han’da geri dönüşüm etkinliğine katılan çocuklar ve velileri, keyifli ve öğretici bir gün geçirerek öğrendikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Geri Dönüşüm Miniklerin Ellerinden (3)

Gerçekleşen bu etkinlikte Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek miniklerin yanında oldu.

Şehzadeler Belediyesi Gündüz Bakımevi ve Kreşlerinin, bu tarz etkinlikler minikler için hem eğlendirici hem öğretici olduğu için devamının olacağını açıkladı.

Geri Dönüşüm Miniklerin Ellerinden (1)

Muhabir: RESULENUR KANTAR