Anadolu coğrafyası, çok sayıda tarihi ve kültürel yapıları bünyesinde barındırıyor. Aydın Kuşadası Güzelçamlı’da bulunan Zeus Mağarası, bu yapılar arasında en dikkat çekeni olarak ön plana çıkıyor. Mağara, yapısıyla yerli ve yabancı turistin dikkatini çekiyor.  

Zeus Mağarası’nın varlığı, bölgedeki yoğun maki örtüsünden dolayı dışarıdan pek belli olmuyor. Birçok efsane ve hikâye barındıran Zeus Mağarası’nın içindeki su kaynağının nereden geldiği ise hala bilinmiyor.

Gizemli Mağaradaki Suyun Kaynağı Bulunamıyor! Turistler Akın Ediyor! (2)

Efes Antik Kenti'nde eylül konserleri başlıyor Efes Antik Kenti'nde eylül konserleri başlıyor

Mitolojik inanışlara göre, aşk tanrıçası Afrodit bu mağaradaki suda yüzerek güzelleştiğine inanılıyor. Ayrıca, Hazreti Meryem'in Efes'e yolculuğu sırasında buraya uğrayıp yıkandığı da rivayetler arasında yer alıyor. Zeus'un, kardeşi Poseidon'un öfkesinden kaçıp, sakinleşmek için bu mağarada dinlendiği söylenen başka bir efsane de bulunuyor.

Gizemli Mağaradaki Suyun Kaynağı Bulunamıyor! Turistler Akın Ediyor! (3)

Yazın soğuk, kışın ılık su oluşuyor!

Mağara, 60 metre uzunluğa, 20 metre genişliğe ve 10 metre derinliğe sahip. Kayalardan süzülen sularla oluşan göldeki su yazın soğuk, kışın ise ılık oluyor. İçinde birçok bölüm bulunmasına rağmen, kayalıklardan kopma riski nedeniyle ziyaretçilere mağarayı özel olarak kurulan platformdan izleme ve fotoğraflama izni veriliyor. Yüzme yasağına rağmen, birçok ziyaretçi mağarada yüzme fırsatını da değerlendirebiliyor.

Zeus Mağarası, hem doğal hem de kültürel zenginlikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Özellikle doğa ve tarih meraklıları için etkileyici bir ziyaret noktası olan bu mağara, her geçen yıl daha fazla ziyaretçiyi kendine çekiyor.
Gizemli Mağaradaki Suyun Kaynağı Bulunamıyor! Turistler Akın Ediyor! (2)

Muhabir: ALİ GÖZEN