Şehzadeler dikkat! 19 Eylül elektrik kesintisi Şehzadeler dikkat! 19 Eylül elektrik kesintisi

“40. Kavun-Karpuz Festivali” 27-28 Temmuz günleri arasında olacağını açıklayan Gölmarmara Belediyesi festivalin Akpınar mesire alanında gerçekleşeceğini belirtti.

Gölmarmara Akpınar mesire alanında, 27 Temmuz Cumartesi günü “Akpınar Sehrası” ile başlayan festival, 28 Temmuz Pazar günü ‘Kavun-karpuz yarışması’, ‘karpuz yeme yarışması’, ‘Kırgız’ ve ‘Özlem Torluk’ halk konseri gerçekleşmesi ile son bulacak.

Gölmarmara Belediyesi dolu dolu bir festivaller vatandaşlarını eğlendirecek.

Gölmarmara 40. Kavun Karpuz Festivali    (3)

Bu yıl 40.sı kutlanan Kavun-Karpuz Festivali’nin ilk defa 1970 yılında düzenlenerek Gölmarmara ilçesinin tanıtımında büyük önem taşımakta. Gölmarmara’nın kendi toprakların da yetiştirilen kavun-karpuzun lezzetiyle ilçe sınırlarını aştı.

Festival sayesinde ünlenen Gölmarmara’nın kavun ve karpuzu üreticiler içinde yeni yeni pazar alanları bulmasına olanak sağladı.

40.sı düzenlenen Kavun-Karpuz Festivali’nde konser, spor etkinlikleri ve yarışmalarla ilçe halkının sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlanmakta. Akpınar mesire alanında 2 gün boyunca sürecek olan festivalde birbirinden farklı etkinlikler gerçekleşecek. 

Gölmarmara 40. Kavun Karpuz Festivali    (1)            

Gölmarmara’da 40.sı düzenlenen Kavun-Karpuz Festival’inin programı şu şekilde;

27 Temmuz Cumartesi günü gelenekselleşen “Akpınar Sehrası” yapılacak. Doğal güzelliği ile ön plana çıkan Akpınar mesire alanında piknik yapılacak

 28 Temmuz Pazar günü ise; Kavun-karpuz yarışması, karpuz yeme yarışması, “Kırgız” ve “Özlem Torluk” halk konseri düzenlenerek festival sona erecek.

Muhabir: RESULENUR KANTAR