Gördes’te 1 hafta boyunca süren yangın felaketinden Karayakup mahallesi tamamen yandı. Karayup mahallesindeki hasar gören evler yenilenme sürecine alındı. Mahallede yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için Karayakup mahallesine konteyner konutlar kurulacak.

Gördes’te 14 Ağustos’ta çıkan Salihli’de 6’ncı gününde kontrol altına alınan orman yangınında 4 bin 500 hektar alanın zarar gördü.  Yangında Gördes’e bağlı Karayakup mahallesi tamamen yandı.

Gördes Belediyesi Yangından Etkilenen Vatandaşların Yanında! Konteyner Kent Kuruluyor (6)

Yaraların sarılmaya başlandığı yangın bölgesinde Gördes Belediyesi, kalıcı konutlar yapılana kadar, yangında etkilenen vatandaşlar için konteyner kent çalışmalarına başladı. Belediyeden yapılan açıklamada,

“Gördes Belediyemiz tarafından, geçtiğimiz günlerde meydana gelen orman yangını sonucunda evleri zarar gören Karayakup Mahallesi halkının konaklaması amacıyla planlanan konteyner kent kurulumu çalışmalarına başlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Gördes Belediyesi Yangından Etkilenen Vatandaşların Yanında! Konteyner Kent Kuruluyor (7)


“Geçici konteyner konutları yapacağız"

Konuya ilişkin açıklama yapan Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke ise  şu ifadelere yer verdi:

Alaşehir  dikkat! 16 Eylül elektrik kesintisi Alaşehir dikkat! 16 Eylül elektrik kesintisi

“Halkımızın her daim yanındayız. İnşallah en kısa sürede Manisa Valiliğimiz kalıcı konutları yapasıya kadar mağdur vatandaşlarımızın kışı insani koşullarda geçireceği geçici konteyner konutlarını yapacağız.”

Gördes Belediyesi Yangından Etkilenen Vatandaşların Yanında! Konteyner Kent Kuruluyor (8)

Öte yandan AHBAP başkanı Haluk Levent Karayakup mahallesinde çalışmaların evini kaybeden vatandaşlara yeni evler yapacaklarını açıklamıştı.
Haluk Levent sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: "Gördesli’nin Karayakup köyünde 55 ev geçtiğimiz gece kül olmuştu. Köylülerin yanan evlere son bakışları hepimizin içini acıtmıştı. Köylülerin şu an evleri yok. Gördes Belediyesi ve Gördes Doğa ve Kültür derneği ve Ahbap olarak bu işe baş koyduk. Köylülerin evini yapacağız."  

Gördes Belediyesi Yangından Etkilenen Vatandaşların Yanında! Konteyner Kent Kuruluyor (5)

Muhabir: ELİF YILDIRIM