Manisa’nın Gördes ilçesinde, sokak hayvanlarına ilk müdahaleyi yapmak için kurulan barınakta ilk  kısırlaştırma gerçekleştirildi.

Gördes Belediyesi sokak hayvanları için Geçici Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi temelleri atarak projeye başlamıştı.  Belediye ekiplerinin hızlı çalışması sonucunda hayata geçen proje de dün ilk kısırlaştırma yapıldı.

Gördes’te Ilk Kısırlaştırma Yapıldı! (6)

Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor

22 sokak hayvanı tedavi edildi

Geçici Sokak Hayvanları İlk Müdahale, Tedavi, Rehabilitasyon ve Karantina Bölümü’nde çalışan veteriner hekimler tarafından bugün 22 sokak hayvanı tedavi edildi. Geçici Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde veteriner hekimlerin sıkı çalışması sonucu 4 adet yaralı kedi tedavi edilerek sağlıklarına kavuşturuldu. Belediye de bulunan 14 sahipsiz sokak köpeği barınağa getirilerek iç ve dış parazit aşıları yapıldı. İki saldırgan köpek tarafından ağır yaralanan köpek veteriner hekimlerin müdahalesi ile tedavi altına alındı ve sağlına kavuştu.

Gördes’te Ilk Kısırlaştırma Yapıldı! (3)

2 köpek 1 kedi kısırlaştırıldı

 Tedavilerin ardından Geçici Sokak Hayvanları İlk Müdahale, Tedavi, Rehabilitasyon ve Karantina Bölümü’nde açıldığından beri ilk kez bir sokak hayvanı kısırlaştırıldı.   Veteriner hekimleri tarafından düzenlenen operasyonda 2 sokak köpeği ve 1 kedi kısırlaştırıldı.

Gördes’te Ilk Kısırlaştırma Yapıldı! (4)

Gördes Belediyesi faaliyete geçen Geçici Sokak Hayvanları İlk Müdahale, Tedavi, Rehabilitasyon ve Karantina Bölümü hakkında bir açıklama yayınladı.

"Tedavi çalışmalarımız devam ediyor"

Belediyeden yapılan açıklamada sokak hayvanlarının sağlık koşullarına uygun olarak tedavi olduğu belirtildi. Gördes Belediyesi yayınladığı açıklamada;

“Veteriner hekimlerimiz kontrolünde sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma ve sağlık koşullarına uygun tedavi çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: ELİF YILDIRIM