Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor

Gördes’te yangının 2’nci gününe girerken Başkan Büke yangın bölgesinde incelemede bulundu. Gördes’te 14 Ağustos Çarşamba günü başlayan yangın rüzgarın etkisiyle hızlı bir şekilde yayıldı. Boyalı mahallesi civarında başlayan yangın akşam saatlerine doğru rüzgarın etkisiyle Yeniköy, Karayakup, Çağlayan ve Malkoca Mahalleleri arasındaki alanlara sıçradı.

Gördes'teki Yangın Söndürme Çalışmalarına Başkan Büke'den Destek! (1)

Bıyalı ve Yeniköy'deki yangın kontrol altına alındı

Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, yangın bölgesine giderek vatandaşları yalnız bırakmadı. Ekipler ile birlikte yangının ilk gününden  itibaren söndürme çalışmalarına karılan Başkan Büke,  Boyalı ve Yeniköy mahallelerindeki yangının devam ettiğini açıkladı. 

Gördes'teki Yangın Söndürme Çalışmalarına Başkan Büke'den Destek! (5)

"Belediyemiz yangın söndürme çalışmalarına destek vermektedir"

Belediye personellerinin yangın söndürme çalışmalarına destek verdiğini belirten Başkan Büke, Karayup, Malkoca Çağlayan bölgelerindeki yangının devam ettiğini açıklayarak;

"Kıymetli hemşehrilerim, dün öğleden sonra Gördes'imize bağlı Boyalı ve Yeniköy Mahallelerimiz arasında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçramıştır. Bugün itibariyle yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma işlemleri devam etmektedir. Gördes Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve çevre il ve ilçelerden gelen takviye birlikler yangına anında müdahale etmiştir. Belediyemiz, 2 kepçe, 1 arazi aracı ve personellerimizle yangın söndürme çalışmalarına destek vermektedir. Temennimiz bir daha bu tür yangınların yaşanmaması ve gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum," şeklinde konuştu.

Gördes'teki Yangın Söndürme Çalışmalarına Başkan Büke'den Destek! (1)

Yangın söndürme çalışmaları son hızda devam ederken, ekipler gerekli tüm önlemleri alıyor.

Gördes'teki Yangın Söndürme Çalışmalarına Başkan Büke'den Destek! (2)-1
 

Muhabir: ALİ GÖZEN