KESK, Manisalıları büyük mitinge davet etti KESK, Manisalıları büyük mitinge davet etti

Manisa Gördesliler Derneği tarafından şehit Makbule Hanım’ı ve tüm şehitlerimizi anmak adına gece düzenlendi. Anma törenine STK temsilcileri Manisa'da yaşayan Gördesliler ve Manisa Gördesliler Derneği üyeleri katıldı. Gece Yunusemre Belediyesi İrfan Meclisi’nde gerçekleşti. Programda Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurettin Gülmez Gördes'in Kahramanı Şehit Makbule Hanımı ve geçmişte Gördes'de yaşananlar anlattı.

Göresliler Derneği’nden Makbule Hanım’ı Anma Gecesi (7)

“Bu gece Şehit Makbule Hanımı ve tüm Gördesli kahramanlarımızı andık”

Manisa Gördesliler Derneği Başkanı Uğur Çağlayan Gördes'in bir tarih ve kültür şehri olduğunu söyledi. Başkan Uğur Çağlayan,
"Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurettin Gülmez'in sunumunu yaptığı Kuva-yi Milliye Şehri ve Şanlı Gördes'imizin Kahramanı Şehit Makbule Hanımı anma gecesini gerçekleştirdik. Anma gecesine katılarak bizleri onurlandıran Gördes ilçemizin Gazeteci -Yazarı Kazım Germiyanoğlu'na ve ismini sayamadığım  tüm katılımcılara  teşekkür ederim. Gördes'imiz bir tarih ve kültür şehridir. Bizler dernek olarak Gördes tarihimizi  ve Gördes  kültürümüzü bu tür etkinlikler yaparak gelecek nesillere doğru bir biçimde aktarmalıyız. Bu gece  Şehit Makbule Hanımı  ve tüm Gördesli kahramanlarımızı andık.  Hepsinin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Manisa Gördesliler Derneği olarak  şehit Makbule Hanım ve tüm şehitlerimiz için 2 kasım  cumartesi  saat 14:00'da  15 temmuz Demokrasi Meydanında keşkek hayrı gerçekleştireceğiz. Tüm Manisalıları etkinliğimize davet ediyoruz " dedi.

Göresliler Derneği’nden Makbule Hanım’ı Anma Gecesi (5)


“Vatana millete sahip çıkmanın yolu ülkenin kahramanlarına sahip çıkmaktır”

Konuşmacı olarak katılan MCBÜ  İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurettin Gülmez ise "Manisa Gördesliler Derneğini kutluyorum. Güzel bir etkinlik oldu. Vatana millete sahip çıkmanın yolu bu ülkenin kahramanlarına sahip çıkmaktır. Bu ülkeye hizmet edenlere sahip çıkmaktır. Şehitlerimiz vatan için canlarını kanları veda ettiler. O yüzden bizler bugün öyle varız.  Biz şehitlerimize sahip çıkmazsak vatan için şehit olacak gazi olacak insan bulamayız. Bu vatan şehitlerimizin ve gazilerimizin omuzları üzerinde devam ediyor. Bu tür etkinlikleri yapmak insanları bilinçlendirmek çok önemli. Bazı şeyleri unutuyoruz. Herkes biliyor diye düşünüyoruz ama herkes bilmiyor. Bazı şeyleri bilsek de hatırlatmakta yarar var. Bu etkinlik yapıldığı için  Manisa Gördesliler Derneği  yönetimine teşekkür ederim" dedi.

Göresliler Derneği’nden Makbule Hanım’ı Anma Gecesi (4)

Göresliler Derneği’nden Makbule Hanım’ı Anma Gecesi (1)

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU