Muradiye Organize Sanayi Bölgesi girişindeki kavşakta özellikle işe gidiş ve geliş saatlerinde ortaya çıkan trafik sıkışıklığını gidermek için Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmada, MUOSB istikametinden Manisa şehir merkezine gidecek araçlar döner kavşağa girmeden ve trafik ışıklarında beklemeden yapılan tali yol ile ana yola doğrudan bağlanması amaçlanıyor.   Yapılan bu çalışmalar, akıllara bunun bir seçim yatırımı olduğunu getirdi. 


VATANDAŞLAR BİLGİLENMEK İSTİYORDU
Yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, vatandaşlara da yapılan çalışmaları anlattı. Çalışmanın kısa sürede tamamlanması için yoğun çaba sarf edildiğini dile getiren Öztozlu, kavşağın rahatlatılması amacıyla Manisa yönüne hareket edecek olan araçlar için serbest dönüş kolu yapımının tamamlandığını, yol genelindeki asfaltlama, bordür, aydınlatma ve peyzaj çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. 


DEMEK Kİ ŞEHRİN TRAFİK SORUNU VARMIŞ!
Öte yandan, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Cider yolunu İzmir’in Menemen ilçesine bağlamak ve Alparslan Türkeş Kavşağı bölgesindeki trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla kamulaştırma çalışması başlattı.

 

Kamulaştırma çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Mehmet Kara, “Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda Cider yolu üzerinde kamulaştırma çalışmalarımıza hız verdik. Kamulaştırma çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından bölgede, Büyükşehir Belediyemiz tarafından Muradiye ve Menemen güzergâhını kullanacak araçlar için alternatif yol oluşturulacak ve aynı zamanda şehir merkezimizde trafik akışı daha sağlıklı hale getirilecek. Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde, kent trafiğini rahatlatmak ve hemşerilerimize konforlu yollarda ulaşım hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Daire Başkanı Mehmet Kara’nın açıklamalarından Manisa’nın gerçekten bir trafik sorununun olduğu ve bu konuda köklü  bir çalışmanın yapılması gerektiği ortaya çıkmış oldu. 

Manisa'nın Soma ilçesinde mahkemeden tarla satılıktır Manisa'nın Soma ilçesinde mahkemeden tarla satılıktır

 


NELER YAPILDI?
Trafiğin kilitlendiği noktalardan biri de eski devlet hastanesinden eski garaja giden güzergâhtı. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiği rahatlatmak için bu noktada bir kavşak yapılmış, kavşağa da MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin adı verilmişti.  Devlet Bahçeli Köprülü Kavşağı’nın planı Manisa’da uzun süre gündemde kalmıştı. Trafiği rahatlatmaktan çok sorunlara yol açan kavşak, Manisalı vatandaşların tepkisini çekmişti. 

TREN YOLU BİLMECESİ
Yeni Garaj yönünden gelerek ve yine eski devlet Hastanesi’nin altında bulunan yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlarsa yıllardır, trenyolu nedeniyle eziyet çekiyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında başta Manisa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili yetkili kurum ve kuruluşların sınıfta kaldıkları ortaya çıkıyor.    [ilgili-haber=33603]