Muharrem ayı sebebiyle Manisa’nın neredeyse her mahallesinde aşure dağıtımı yapılıyor. Son olarak Hafsa Sultan Mahallesi’nde gerçekleşen aşure dağıtım programı, mahalle sakinleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Manisa’da Hafsa Sultan Mahallesi’nde düzenlenen aşure hayrında imece usulü dayanışma ve yardımlaşma bulunuyor.  Yunusemre ilçesinde bulunan Hafsa Sultan Mahalle Muhtarı Zuhal Güneş, hayırseverlerin destekleriyle ve mahalle dayanışmasıyla Muharrem ayı kapsamında geleneksel aşure hayrını bu yıl gerçekleştirdi. 2019 yılında muhtar seçildikten sonra aşure hayrı düzenleyen Muhtar Zuhal Güneş, bu yıl 6’ıncı Aşure hayrında bin 500 kişilik aşure ikramında bulundu. Aşureyi SS İlmek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kadın üyeleri odun ateşinde pişirdi.

Hafsa Sultan Mahallesi’nde Aşure Hayrı Yapıldı (6)

Manisa protokolünden destek

 Muhtarlık binası önünde gerçekleşen aşure hayrına, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Doğan ve Özge Arslan,  CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Mehmet Arslan, Yunusemre Belediyespor Kulübü Başkanı Bülent Kanik ve yönetimi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan Semiha Hasgör, Manisa Büyükşehir Muhtarlık Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Muhtarlar Derneği adına Barbaros Mahalle Muhtarı Siyami Alak,  Yunusemre Kent Konseyi Suzan cömert Özata,  Yenimahalle Muhtarı Hüseyin Özdemir, Mesir Mahalle Muhtarı Semra Geçer, Akmescit Muhtarı Hayriye Karan, Fatih Mahalle Muhtarı Tansel Satıcı katıldı. Hafsa Sultan Mahalle Muhtarı Zuhal Güneş, aşure hayrına katılan, destek olan herkese teşekkür etti. Güneş, muhtar seçildiği ilk yıldan itibaren mahalle sakinlerinin destekleriyle aşure hayrı düzenlediklerini belirterek, aşure malzemelerinin halkın dayanışması ile alındığını açıkladı.

Hafsa Sultan Mahallesi’nde Aşure Hayrı Yapıldı (7)

Hafsa Sultan Mahallesi’nde Aşure Hayrı Yapıldı (5)

Şehzadeler dikkat! 7 Eylül elektrik Kesintisi Şehzadeler dikkat! 7 Eylül elektrik Kesintisi

Hafsa Sultan Mahallesi’nde Aşure Hayrı Yapıldı (4)

Hafsa Sultan Mahallesi’nde Aşure Hayrı Yapıldı (3)

Kaynak: HABER MERKEZİ