HAK-İŞ’in açıklamasında, özellikle Gazze’de yaşanan trajedinin insanlık tarihinin en büyük acılarından biri olduğu ifade edildi. 7 Ekim 2023'ten bu yana binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği, on binlercesinin yaralandığı ve yüz binlerce insanın sakat kaldığına dikkat çekildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Gazze adeta bir açık hava hapishanesine dönüştürülmüş, İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri soykırım boyutuna ulaşmıştır. Sadece Filistinliler değil, tüm insanlık bu acımasız saldırılar karşısında ortak bir duruş sergilemelidir.”
İsrail’in Katliamlarına Karşı Sessiz Kalınmamalı
HAK-İŞ, 7 Ekim 2023'ten bu yana Filistin’de yaşanan ölümlerin, yaralanmaların ve kayıpların korkunç boyutlara ulaştığını belirtirken, gazeteciler, sağlık çalışanları ve Birleşmiş Milletler personelinin de İsrail’in saldırılarından etkilendiğini vurguladı. Açıklamada, 172 gazetecinin, 500’den fazla sağlık çalışanının ve 210’dan fazla BM personelinin hayatını kaybettiği belirtildi.
HAK-İŞ, uluslararası topluma da çağrıda bulunarak, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği, Arap Birliği ve diğer bölgesel kuruluşların İsrail’e karşı daha etkili yaptırımlar uygulaması gerektiğini vurguladı.
"Filistin Davası Bizim İçin Bir Sorumluluktur"
HAK-İŞ Konfederasyonu, Filistin davasını tarih ve inançtan kaynaklanan bir sorumluluk olarak gördüklerini belirtti ve özgür, bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulmasına kadar bu mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.
HAK-İŞ’in talepleri arasında şunlar yer aldı:
İsrail’in Gazze’den çekilmesi ve rehinelerin karşılıklı olarak serbest bırakılması,
Filistinli sivillerin evlerine dönmesi ve Gazze’ye insani yardımların güvenli şekilde ulaştırılması,
Gazze’nin yeniden imarına yönelik bir inşa planının başlatılması.HAK-İŞ, özgür ve bağımsız Filistin Devleti kurulana kadar mücadelenin süreceğini ve Kudüs'ün yeniden barışın simgesi olarak Filistinlilere bırakılması gerektiğini belirterek açıklamasını sonlandırdı.