Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, 22 Temmuz Pazartesi günü sokak hayvanlarına “ötanazi” yapılması ve sahipsiz köpeklerin belediyeler tarafından toplatılıp barınaklara yerleştirilmesini içeren 17 maddelik “Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni görüşmek üzere AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi’nin başkanlığında toplandı. Görüşmeler sonucunda yasa teklifindeki dördüncü madde kabul edildi ve “ötanazi” maddesi olarak da bilinen beşinci maddenin görüşmelerine geçildi. Teklifin beşinci maddesinde, sokak hayvanlarının toplanılarak barınaklara götürüldükten sonra alındıkları ortama geri bırakılmaları yerine sahiplendirilmeleri ve “ötanazi” yapılarak öldürülecek hayvanların nitelikleri belirlendi. Sokak köpeklerine ilişkin yasa teklifinin 5. Maddesi de komisyonda kabul edildi.

Hakdem Başkanı Reyhan Erbirliler, Siyasilere Ateş Püskürdü (3)

“Kara leke 7 sülalenizin üstünden çıkmayacak”

HAKDEM Başkanı Reyhan Erbirliler, ilgili maddenin komisyonda kabul görmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Başkan  Erbirliler, yaptığı açıklamada, 

18 yıldır Kula’nın sesiydi, şimdi emekli oldu 18 yıldır Kula’nın sesiydi, şimdi emekli oldu


“Bu neyin inadı. Bu nasıl bir vicdansızlık. Yasa geri çekilsin, tekrar bilim kurullarına STK’lara danışarak yapılsın diyen muhalefet milletvekillerini, uzmanları dinlemeyen iktidar  kelime oyunlarıyla ölüm yasasını meşru göstermeye çalışarak 5.maddeyi geçirdi. Çaresiz bıraktığınız, içini yaktığınız milyonlarca insanın ahi bir yerinizden çıkacak. 20 sene önce yaşatan yasayla geldiniz 20 sene sonra çıkaracağınız ölüm yasasıyla gideceksiniz. Kara leke 7 sülalenizin üstünden çıkmayacak” diyerek tepki gösterdi.

Hakdem Başkanı Reyhan Erbirliler, Siyasilere Ateş Püskürdü (1)

MHP’ye çağrı yaptı

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Türk milleti hayvanları sever, köpekleri dost kabul eder, köpeklere karşı uygulanacak yanlışın karşısında olur’ sözleri üzerine Başkan Erbirliler MHP’lilere çağrı da bulundu.

Erbirliler,

“MHP gerekeni yapacaktır. MHP Millet Vekilleri elinizi yasatmadan yana kullanın. Bizim kültürümüz, atalarımız hayvani sever, doğaya saygı gösterir. Katliama sebep olacak, Çözüm ile ilgili hiç ilgisi olmayan yasa teklifini bütün MHP millet vekilleri ret etmeli” dedi.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU