Yemek yediği restoranda düşerek başını çarpan ve İstanbul’da hastaneye kaldırılan Güneri Cıvaoğlu’nun ölümü Türk medyasını yasa boğdu. Peki Türk  medyasının başarılı gazetecisi, köşe yazarı, sunucu ve avukat Güneri Cıvaoğlu kimdir?

Güneri Cıvaoğlu kimdir?

30 Temmuz 1939’da Ankara’da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu,  meslek hayatı boyunca gazeteci, avukat,  haber ve televizyon sunucusu görevleri yaptı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken çalışan Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak gazetecilik yapmaya başladı.  Strasbourg Üniversitesi’nde bir süre ekonomi eğitimi aldı. Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Güneri Cıvaoğlu'nun gazetecilik kariyeri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okurken gazeteciliğe adım atan Cıvaoğlu, öğrencilik yıllarında Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabirlik yaptı. TRT’nin kuruluş döneminde sabah programları hazırlayan ekipte görev aldı. Strasbourg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi alan Cıvaoğlu,  eğitiminin ardından Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Tercüman gazetesinin ardından Güneş gazetesinde genel yayın yönetmenliği yaptı. 
Yavaş yavaş Türk medyasında başarıları ile kendini göstermeye başlayan Cıvaoğlu,  1986 ila 1996 yılında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Bu dönemde aynı zamanda Show Tv’nin yöneticiliğini de üstlenen Cıvaoğlu, 1996 yılından itibaren Milliyet gazetesinde başyazarlık yaptı. 

"Türkiye'nin kadın ahisi"Hafize Ergen'in turşuları yurt dışına gönderiliyor "Türkiye'nin kadın ahisi"Hafize Ergen'in turşuları yurt dışına gönderiliyor


 

Kaynak: HABER MERKEZİ