Türkiye’de geçtiğimiz aylarda Meclis’te kabul edilen Sokak Hayvanları Yasası, Kamuoyunda büyük tartışmalara ve tepkilere neden olamaya devam ediyor.

 Hayvanseverler ve sivil toplum kuruluşları, yasa da olan ‘ötenazi’ yapılabilir ifadesinden rahatsız olduklarını çeşitli yollarda göstermeye devam ediyor. Yasa kabul edilmeden önce , yapılan eylemler, yürüyüşler ve sosyal medya da açılan hastagler ile sesini topluma duyurmaya çalışan hayvan severler bu defa farklı bir yola başvurdu. 

Sokak hayvanları yasasına, bir tepki de şarkıcı Barış Kömürcüoğlu’ndan geldi. Ünlü İtalyan partizan marşı "Bella Ciao"nun hayvan haklarına uyarlanmış versiyonu olan bu şarkı, yasa karşıtları tarafından sosyal medyada hızla yayıldı. 

Sokak Hayvanları Yasasına tepki çekmek için uyarlanan ‘Hav Bella’ şarkısı, sosyal medya büyük ilgi görmeye devam ediyor. "Hav Bella", kısa sürede sosyal medyada trend oldu ve birçok kişi tarafından desteklendi.

Resmi Gazete 'de yayımlandı! 16 ilde vali ataması gerçekleşti Resmi Gazete 'de yayımlandı! 16 ilde vali ataması gerçekleşti

Sokak Hayvanları Yasası'na yönelik eleştiriler, yasayı savunanlar ve karşı çıkanlar arasında derin bir ayrışmaya neden olmuş durumda. Yasa destekçileri, düzenlemelerin vatandaşların güvenliğini sağlamak için gerekli olduğunu savunurken, karşıtlar ise düzenlemelerin sokak hayvanlarının yaşam hakkını tehdit ettiğini iddia ediyor.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ