Sokak hayvanlarının yaşam hakkının elinden alınmaması için mücadele edeceklerini ifade eden  HAKDEM Başkanı Reyhan Elbirliler
"Hükümet belediyeler ile halkı karşı karşıya mı getirmek istiyor? Katliam yasası ile masum hayvanların canı siyasi çekişmelere malzeme olamaz" dedi.

Hayvanlar Siyasi Çekişmelere Malzeme Olamaz Manisa'da Sokak Hayvanları Kanununa Sert Tepki! (8)

Hayvanları Koruma Derneği (HAKDEM), 'Öldürme Yaşat' sloganıyla sokak hayvanları kanunu ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.  15 Temmuz Meydanı'nda düzenlenen açıklamaya, Hayvanları Koruma Derneği (HAKDEM) Başkanı Reyhan Elbirliler ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Hayvanlar Siyasi Çekişmelere Malzeme Olamaz Manisa'da Sokak Hayvanları Kanununa Sert Tepki! (5)

"Kısırlaştırma yok, öldürme var"

HAKDEM Başkanı Reyhan Elbirliler, bin 200 belediyede barınakların olmadığını ifade etti. Elbirliler,

"Dünyaya örnek olarak 2004 yılında ana hükmü belediyelerin bakımevi kurup kısırlaştırma yapması olarak çıkartılan Hayvanlar Koruma Kanunu’na rağmen hala daha 1389 belediyenin 1200 e yakınında bakımevi yok, kıırlaştırma yok ama öldürme var.20 yıldır kısırlaştırılma yapmayan belediyelerin görev ihmali ile hayvanlar aç sefil yaşam savaşı verirken, çoğalan hayvanlardan dolayı vatandaş da muzdarip ve şikayetçi olduğunda, belediyeler bu hayvanları toplarken birazını öldürüp, kalanları da birbirlerine, başka ilçelere, beldelere çöplüklere, ormanlara ve otobanlara atıyor.  Atılan hayvanlar üremeye devam etse de açlık, sefillik içinde ölüyorlar.  Gerçekte asıl  çoğalan şehirlerdeki insan nüfusu olup kısırlaştırma ile  sokaktaki hayvan sorunu çözülecekken bu yasa teklifi yeni belediyelere öldürün emri veriliyor" diye konuştu.

Hayvanlar Siyasi Çekişmelere Malzeme Olamaz Manisa'da Sokak Hayvanları Kanununa Sert Tepki! (2)

"Size bu hayvanları öldürtmeyeceğiz"

Hayvanların merdiven altı ve yasadışı yollarla Türkiye'ye sokulmasının engellenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan  Reyhan Elbirliler, son olarak şunları söyledi:

Bakan Yerlikaya Duyurdu!  Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır şehit oldu Bakan Yerlikaya Duyurdu! Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır şehit oldu

 "Bu teklifi hazırlayan ve imzalayanlara  sesleniyoruz; Hayvanların öldürülmesi üzerine verdiğiniz bu emeği yıllardır kanunu uygulamaya vermiş olsaydınız bugün sokaklarda çok az sayıda hayvan olacaktı. Sahiplenilmeyen hayvanlar öldürülecekmiş. Sanki bütün ülke sahiplenme kuyruğunda bekliyor. Siz öncelikle teklifinizde yer almayan sahipli hayvanların sokağa bırakılmasını, merdiven altı hayvan üretilmesini, ülkeye kaçak hayvan sokulmasını engelleyin. Andımız olsun ki size bu hayvanları öldürtmeyeceğiz.Bu kadim topraklarda köpek ve kediler sokaklarda dostumuz olmuş ve kültürümüze yerleşerek bakılmışlardır. Birçok ülke bu kültürü överek anlatmaktadır. Üretim çiftlikleri, merdiven altı hayvan üretimi, ülkeye kaçak hayvan sokulması,   hayvan satışını   durdurulmayla ilgili tek kelime yer almayan  kanun teklifinde,  20 yıldır hayvan katlettiren Belediye Başkanı ve sorumlulara hapis cezası vermeyenler, şimdi köpek toplamıyor diye hapis cezasına yer vermiş.Hükümet belediyeler ile halkı karşı karşıya mı getirmek istiyor? Katliam yasası ile masum hayvanların canı siyasi çekişmelere malzeme olamaz.Bilimsellikten, vicdandan uzak  ifadelerle  STK'lar ve kamuoyundan gizli hazırlanan katliam ve üreme döngüsünü devam ettirecek bu kanun teklifi geri çekilmelidir.  Hatta yeni bir yasaya bile gerek yok. Buradan haykırıyoruz; Yasayı geri çekin." 

Hayvanlar Siyasi Çekişmelere Malzeme Olamaz Manisa'da Sokak Hayvanları Kanununa Sert Tepki! (3)

Hayvanlar Siyasi Çekişmelere Malzeme Olamaz Manisa'da Sokak Hayvanları Kanununa Sert Tepki! (7)

Hayvanlar Siyasi Çekişmelere Malzeme Olamaz Manisa'da Sokak Hayvanları Kanununa Sert Tepki! (6)

Muhabir: ALİ GÖZEN