Geçen haftaki yazımda mevsimsel geçirişlere dikkat adli yazımda bağışıklık sistemimizi güçlendirecek soğuk algınlığımızı önleyecek zencefil limon bal üçlüsünden nasıl bir durak hazır diyebiliriz diye bahsetmiştim ve size bu hafta bu tarifi vermek istiyorum
Soğuk havaların kapımızda olduğu içimizi tir tir titreten soğukların sıcacık ve faydalı içecekle doğal durakla nasıl önleyebileceğimizden bunu keyfe nasıl dönüştürebileceğimizden bahsedeceğim.
Gribal enfeksiyonlar ve bağışıklık sistemi gibi bizi rahatsız eden bu enfeksiyonel rahatsızlıklar a kimi ilaçlarla kimi bitkilerle çözüm aramakta
Tabii ki alternatif tıp mezunu olarak benim önereceğim her zaman bitki ilaçlar çok zorunlu olunmadığı sürece bence kullanılmamalı çünkü vücudumuzda oluşan bu toksin maddeleri vücut atmakta zorlanıyor ve size daha şiddetli ağrıları olarak geri dönüyor.
Hastalıklardan koruyan bitkiler denince ilk akla gelen zencefil oluyor hele bunu bal ve limonla desteklenince vitamin içeriği bakımından oldukça Zengin bir bitki çayı elde etmiş oluyoruz
Tabii ki sadece soğuk algınlığına iyi gelmiyor bu üçlü peki zencefil bal ve limonun hangi hastalıklara iyi geldiğini bir göz atalım mı.
Zencefil bal limon.....
Sinüzit ve soğuk algınlığı
Şişkinlik ve kabızlık otomatik olarak ödem
Mide rahatsızlıkları
Kan şekerini dengeler
Ses kısıklığı boğaz ağrıları iyi gelir
Sakinleştirici özelliğim vardır
Uyku problemlerinize mucizevi etki yaratır
Metabolizmayı hızlandırdığı için zayıflamayı da kolaylaştırır
Aynı zamanda işte açar kilo vermek istiyorsanız iştah açacağından dolayı bu karışımı içtikten sonra 3-4 leblebi yiyebilirsiniz
Hadi şimdi nasıl yapılır tarife geçelim..
Öncelikle 1 adet taze zencefilin kabuğunu soyun ve ince ince keserek kavanoza atın. Daha sonra limonu da ince ince dilimleyip kavanoza ilave edin. Son olarak zencefil ve limonun üzerini örtecek kadar bal ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp buzdolabına koyun ve en az 6 saat bekletin. Vaktiniz varsa tam kıvamını alması için 2 gün bekletin. Karışım sulanacak ve şurup haline dönüşecektir. Zencefil bal limon karışımını sıcak su ile de tüketmek mümkündür ama su çok sıcak olmamalıdır. Zencefil bal limon şurubunu buzdolabında 2-3 ay kadar muhafaza edebilirsiniz
Tüketimi:
Zencefil bal limon karışımını her gün sabah akşam tok karnına bir yemek kaşığı olacak şekilde tüketebilirsiniz. Çocuklara ise tatlı kaşığıyla vermeye özen gösterin. Etkilerini 2 gün içinde görmeye başlayacaksınız. Her birinize şifa olması dileğiyle sevgide ve şifa'da kalın