Yunusemre ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nden geçen tren yoluna üst geçit yapıldı. Muhtar Kılıç’ın söylediğine göre: Çalışan iş makineleri Atatürk Mahallesi’ne su taşıyan ana boruyu patlattı. Muhtar Bedir Kılıç durumu hemen MASKİ’ye bildirdi ancak MASKİ ekiplerinin boruyu onarması bir ay sürdü. Bu süreçte mahalle günlerce susuz kaldı. Su sıkıntısı yaşayan mahalleli semtin tek tulumbası önünde gece gündüz kuyruklar oluşturdu. MASKİ sonunda boruyu onardı ama günlerce akan su caddeyi çamur bataklığına çevirdi. Vatandaşlar karşıdan karşıya geçemiyor.

ARAÇLAR TOZ ÖRTÜSÜ ALTINDA KALIYOR

Çamur bataklığının kuruyan bölümlerinden kalkan toz araçların üzerini adeta bir örtü gibi kaplıyor. Rüzgarın kaldırdığı toz balkonlarda hatta evlerin içinde bile kum havuzları oluşturuyor. Yöre sakinleri her gün araba yıkmaktan, ev temizlemekten dert yanıyor. Cadde üzerinde oturan Feyza Nur Keçili “Bu yapılan köprü çalışmasından sonra yaşanan su patlağından dolayı mahallemizde çok büyük bir kirlilik sorunu var her yer çamur, toz içinde. Buraya konulan arabalar bir gün kalsa üzeri tozla kaplanıyor. Hem mahalleliye ham de buraya arabasını koyanlara çok büyük masraf çıkarıyor buradaki kirlilik. Hem de gerçekten rahatsız edici bir görüntü oluşturuyor. Bu durumdan mahallece rahatsızız. Evler de aynı, apartmanların içini temizledikten sonra ertesi gün yine her yer çamur ve pislik içinde kalıyor. Bu artık balkonlara hatta evlerin içine kadar girdi. Bu burada yaşayan insanları zor duruma sokuyor.” dedi.

MUHTAR HİZMET ALAMAMAKTAN YAKINIYOR

Atatürk Mahallesi Muhtarı Bedir Kılıç ise diğer mahallelere göre daha az hizmet aldığını düşünüyor. Muhtar Kılıç “Yaklaşık bir aydan beri mahallemizde su patlağı sorunu yaşanıyordu. Mahalle sakinlerimiz de ban de ilgili kurumlara şikayet ve sorunlarımızı aktardık. Buradaki sorunun kaynağı Devlet Demir Yolları’nın yaptığı üst geçidin altından geçen MASKİ’ye ait ana su hattının darbe alması sonucunda patlamasıyla ortaya çıktı. Ortaya çıkar çıkmaz mahalle sakinleri sorunu bana iletti. Ben de hemen MASKİ’yi aradım, MASKİ şefileri hatta MASKİ Genel Müdür Yardımcısı’na kadar sorunu aktardım. Yüzlerce ton suyun boşa aktığını söyleyerek bir an önce çözülmesini rica ettim. Sayın Genel Müdürümüz de bize sorunu bildiklerini fakat özel bir parçaya ihtiyaçları olduğunu, bu parçanın da fabrikasına sipariş verdiklerini parça geldiğinde hemen takacaklarını söylediler. İki üç gün önce parça gelmiş takılma işlemi yapıldı. Maalesef sularımız bir ay boşa aktı.” diye konuştu.

TULUMBA KUYRUKLARI OLUŞTU

Sıklıkla su kesintisi yaşanan mahallede tek su kaynağı tulumbanın önünde kuyruk oluştuğunu aktaran Muhtar Kılıç “Bu dönemde farklı kazı çalışmalarının da etkisiyle ardı ardına su kesintileri yaşadık. Mahallemizin tek su tulumbası var, Horozköy Merkez Çarşı Cami’mizin karşısında, vatandaşlarımız günlerce gece gündüz saatlerce orada kuyruk bekleyerek su ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştılar.” ifadelerini kullandı.

ALTYAPI YETERSİZ

Altyapının çok eski ve yetersiz olduğunu belirten Muhtar Bedir Kılıç “Horozköy kuruluşundan bugüne nüfusu yüz kat arttı. İçme suyu, kanalizasyon ve diğer altyapıların mutlaka büyük çaplı borularla değiştirilmesi, kesintisiz su ve kanalizasyon hizmetinin sağlanması gerekiyor. Mahallemiz maalesef rakımı düşük bir bölgede olduğu için üst mahallelerde bir kanal tıkansa yağmur suyunun tamamı mahallemize gelmekte, yeterli ızgara istemimiz bulunmamaktadır. Bu sorunun MASKİ ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kalıcı bir şekilde çözülmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

YEDİĞİMİZ FIRÇANIN HADDİ HESABI YOK

Muhtar Bedir Kılıç muhtar olarak hiçbir yetkilerinin olmadığını kaydederek “Biz halkımıza cevap vermeye yetişemiyoruz. Yediğimiz fırçanın haddi hesabı yok. Bizim elimizde kepçe, greyder, bütçe, personel ve yapma yetkimiz yok. Biz halk temsilcisi olarak halkımızın ve mahallemizin sorun, sıkıntısını ancak sözlü, yazılı ve görüntülü olarak ilgili kurumlara aktarıyoruz. İlgili kurumlarımızdan çözüm bekliyoruz. Vatandaşımız bize dert yanıyor arada biz kalıyoruz.” dedi.

BİR AYDIR CİDDİ BİR SIKINTI VAR

Mahalle sakini Bünyamin Keçili de caddenin durumunu değerlendirerek yaşam şartlarının zorlaştığını öne sürdü. Keçili “Bir ay boyunca o su boşuna aktı, ekipler en erken bir hafta önce gelip baktılar, ondan sonra bir kazım yaptılar gittiler. Sonra üç beş gün sonra bir daha geldiler, bir daha kazdılar. Burayı ne hale çevirdiler. Burada yaşam şartları çok zor, toz, çamur, su israfı zaten ayrı bir konu. Bir ay sonra çözdüler ama yol, asfalt, çamur, toz, kirlilik. Burada bir aydır ciddi bir sıkıntı var.” dedi.

CANER KILIÇ / ERHAN GÖRDES

Editör: TE Bilisim