Ülkece çok sevdiğimiz, çoğumuzun şeklini tutturamamasına rağmen vazgeçmemek için haklı sebeplerinin olduğu bir yemektir içli köfte.

MasterChef AllStar'da bu akşam oynana kaptanlık oyununda mavi takım kaptanını belirlemek için yaışmacılar İçli Köfte yaptılar. Bu sezonun programı olan MasterChef AllStar'da,  izleyenler yarışmayı takip ederken bir yandan da İçli köfte nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır tarifini aramaya başladı.

Peki İçli Köfte nasıl yapılır? Sizler için araştırdık. 

Böylesi görülmedi! Kedinin çıkardığı ses hayrete düşürdü Böylesi görülmedi! Kedinin çıkardığı ses hayrete düşürdü

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler


Dışı için;

  • 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağından biraz az un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su

İçi için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gr kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Yarım demek maydanoz
  • 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Yapılışı ve püf noktaları;

  • Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Kavrulan soğanlara Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
  • Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).
  • Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
  • İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
  • Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur.
  • Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
  • Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
  • Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.

Haşlamak istiyorsanız bir tencerede kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. İçli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır.

Kaynak: EYLEM TUNÇ