Türkiye'de otomobil sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş yüksek fiyatlardan şikayetçi olduğunu ileri sürüyor. Son aylarda düşüşe geçen ikinci el otomobil fiyatları bu hamleyle yeniden yükselişe geçti. Sektör temsilcilerinin beklentisi en az yüzde 20 zam olduğu belirtiliyor.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle ikinci el ve sıfır otomobil fiyatları yükselmişti. Alım gücünün düşmesi ile piyasada talep dibi gördü. Son aylarda ikinci el otomobil fiyatları hızla düşüşe geçmişti. Yapılan son hamleyle işler tam tersine döndü. Sektör temsilcilerinin tahminlerine göre ikinci el otomobil fiyatlarına yüzde 20 zam bekleniyor. Bu zammın tek gerekçesi ise sıfır otomobil fiyatlarına gelen zam olduğu düşünülüyor. Döviz kurlarındaki hızlı yükselişi gerekçe gösteren markalar, sıfır otomobil fiyatlarına zam kararı aldı.

İkinci El Otomobil Fiyatlarında Işler Tersine Dönüyor!  Bu Tarihte Yüzde 20 Zam Gelecek (2)Araç almak isteyenlere dikkat!

Yapılan zam oranı 3 ay öncesiyle kıyaslandığında bazı markalar için yüzde 20'yi buluyor. Bu da fiyatı düşük olan ikinci el araçların hızla zamlanacağı anlamına geliyor. Galericiler, en geç 3 ay içinde ikinci el otomobil fiyatlarının yüzde 10 ile yüzde 20 arasında zamlanabileceğini belirtiyor. Yıllardır oto alım satım işiyle uğraşan galerici Sabri Eğilmez,  "Otomobillere talep azaldı. Ama şu anda bir zam geliyor. Bunun ne kadar olacağı ise düşündürücü. Yüzde 20 zam olacağı konuşuluyor. Vatandaşlar bu sebep ile ikinci el otomobil almak isteyenler ellerini çabuk tutmaları gerekiyor" sözlerini kullandı. 

16 Eylül Pazartesi Güncel Altın Fiyatlar 16 Eylül Pazartesi Güncel Altın Fiyatlar

Muhabir: ALİ GÖZEN