Şehzadeler dikkat! 7 Eylül elektrik Kesintisi Şehzadeler dikkat! 7 Eylül elektrik Kesintisi

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, UEFA’nın Merih Demiral’a verdiği 2 maç men cezası üzerine  “Bozkurt” işaretinin ulusal sembol olarak kullanılmasına ilişkin TBMM’ye kanun teklifi sundu. Bu kapsamda açıklama yapan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, bozkurt işaretinin 4 bin yıllık kadim Türk milletinin sembolü olduğunu vurguladı. 
İksir, yaptığı açıklamada

“Bozkurt 4 bin yıllık kadim Türk milletinin sembolüdür. Hiçbir şekilde siyasi bir kuruma ya da tekele indirgenemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bozkurt simgesine verdiği önemi de hepimiz çok iyi biliyoruz. Milli sporcumuz Merih Demiral’ın Türk milleti’nin sembolü olan Bozkurt işaretini sevincinde kullanmasına 2 maç men cezası veren UEFA çifte standart uygulayıp haksızlık yapmaktadır. Batı’nın Türk ve İslam düşmanlığı bu kararla bir kez daha tescillenmiştir.” İfadelerine yer verdi.

TBMM’ye sunulan teklifin kabul edilmesini gerektiğini dile getiren İksri son olarak şu ifadelr de bulundu:

“Yaşanan bu sürecin ardından Hatay Milletvekilimiz sayın Adnan Şefik Çirkin gazi meclise bir kanun teklifi sunmuş ve kanun teklifinde Bozkurt sembolünün ulusal sembol olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtmiştir. Bizlerde vekilimizle aynı düşünce içerisinde olduğumuzu yineliyoruz ve A milli futbol takımımıza Hollanda ile yapacakları maçta başarılar diliyoruz. Türk milleti sonuna kadar arkalarında olacaktır. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK