Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, hasat çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Salihli ilçesini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, Akören Mahallesi’nde faaliyet gösteren Sevgi Bağları Tarım İşletmesi'nde üzüm hasadına katılan Öztürk, hasat sonrası işletmeyi gezerek işletme sahibi İhsan Yumlu'dan bilgi aldı.

Tarim Ve Orman Bakanligi7

Manisa'nın Türkiye'de kurutmalık ve sofralık üzüm üretiminde ilk sırada yer aldığını belirten İl Müdürü Öztürk, şunları söyledi: "Ülkemizdeki kurutmalık çekirdeksiz üzümün %92'si Manisa'da üretilmektedir. Türkiye'nin geleneksel ihracat ürünlerinden biri olan çekirdeksiz kuru üzüm ihracatının da neredeyse tamamı Manisa'dan gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 500 milyon dolarlık üzüm ihracatı gerçekleştiren Manisa, bu yıl bu rakamı daha da yukarı taşımayı hedeflemektedir."

Hasat çalışmalarına katılan üreticilere kolaylıklar dileyen Öztürk, "Sezonun hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Üreticilerimizin ürünleri bol, kazançları bereketli olsun," ifadelerini kullandı.

Tarim Ve Orman Bakanligi1

OSB kavşağı ne zaman bitiyor? Açıklandı! OSB kavşağı ne zaman bitiyor? Açıklandı!

10 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen hasat çalışmalarına, İl Müdürü Metin Öztürk’ün yanı sıra, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bakanlık Başmüfettişi Fatih Köseoğlu, Müfettiş Hüseyin Mümtaz Şahin, Bakanlık Kontrolörleri İlker Karlık ve Kadir Işık ile Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir de katıldı.

Muhabir: ELİF YILDIRIM