Manisa’nın Salihli ilçesinde son zamanlarda çöp sorunu gündeme geldi. Çöp konteynerlerinin boş olmasına rağmen çevreye çöp atan ve mahalle halkının huzurunu kaçıran vatandaşlar için belediye yeni bir çözüme başvurdu. Başkan Nurlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, çöp sorununun önüne geçmek için bir çözüm bulacaklarını ifade etmişti. 

İlçede Yere Çöp Atana Ceza Geliyor! (1)

Salihli Belediyesi’nden yapılan açıklama ise bu soruna çözüm olarak çevreye çöp atanlara cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

Ünlü sanatçılar Saruhanlı’yı coşturdu Ünlü sanatçılar Saruhanlı’yı coşturdu

Son günlerde çöp sorunu ile gündem de olan Salihli’de vatandaşlar isyan ediyor. Salih Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, konu kapsamında vatandaşlara duyarlı olamaya davet etmişti. Ancak devam eden çöp sorunu ilçede şikayetleri artırdı. 

İlçede Yere Çöp Atana Ceza Geliyor! (3)

Belediye’den cezai işlem

Konuya ilişkin belediyeden yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, 

“Salihli Belediyesi olarak, daha temiz daha güzel bir Salihli için çok çalışıyoruz. Çöp konteynerlerimizin içinin boş olmasına rağmen dışarı ve yola çöp atıldığı konusunda, siz değerli hemşehrilerimizden yoğun şikâyet almaktayız.  Salihli'mizin, sokaklarımızın, caddelerimizin, park ve yeşil alanlarımızın daha temiz olmasını sağlamak için önemli kararlar aldık. Bundan böyle; Çöp bidonları ve konteynerlerin boş olmasına rağmen dışına çöp atanlara, yollarımıza, kaldırımlarımıza, yeşil alanlarımıza ve parklarımıza sigara izmariti, poşet, her türlü pet-cam şişe ve benzeri çöp atanlara; Yeşil alanlarımızda, piknik alanlarımızda çiğdem çekirdek gibi çerez artıklarını ve çöplerini yerlere ve çimlere atanlara karşı en üst seviyeden “CEZAİ İŞLEM” uygulanacaktır. Geleceğimizi ve yaşam alanlarımızı kirleten hiç bir kimseye taviz göstermeyeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

İlçede Yere Çöp Atana Ceza Geliyor! (2)
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM