Birlikte Değişim Platformu adına açıklama yapan siyasetçi İlkay Şimşek, ülkenin ve milletin içine düştüğü her türlü dağınıklıktan kurtulmak mecburiyetinde olduğunu söyledi. İlkay Şimşek,

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!"

"İçinde bulunduğumuz bu kötü koşullara seyirci kalmayacağız" diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Milletçe en çok birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz son çeyrek yüz yılda, inançla teslim olduğumuz, kimi uğrunda şehit olunan, kimi uğrunda cezaevlerinde gençlik çürütülen, kimi uğruna bir ömür vakfedilen, vatan, millet, ezan ve inanç davaları, parti içi oligarşik çıkar şebekelerinin tuzağına düşmüş, duruşunu korumakta ısrar eden birçok vatan sever dava adamı oyun dışına çıkmak durumunda bırakılmıştır. Yakın coğrafyamızda yanan ateşin ülkemiz sınırlarına kadar yaklaştığı, küresel emperyalist çetelerin, tarihsel intikam planlarını akıl almaz bir küstahlık, şımarıklık ve pervasızlıkla uygulamaya koymakla kalmayıp, hukuk tanımaz, vicdan tanımaz, kontrolsüz, ilkesiz, ölçüsüz savaş aygıtı haline dönüştüğü noktada; İnanç ve değerler telakkisi ile idrak edilen, cemiyetçilik, particilik, ocakçılık ve cemaatçilik hayatı, çoğu yerde önde giden bazı muhterislerin, kimi zaman ihtiraslarına, kimi zaman ise korkularına alet olmuş, asli vasıflarına fersah fersah uzaklaşmışlardır. Dünya nasıl sonuçlanacağı kestirilemeyen, bizim dışımızda gelişen ama en çok da bizi etkileme potansiyeli bulunan bir kaos ortamına doğru adım adım ilerlerken; milletimiz içine düştüğü her türlü dağınıklıktan kurtulmak mecburiyetindedir. Tarihin her noktasında nakış nakış işlediği medeniyet kodları ile içeride ve dışarıda hiç kimseye minnet borcu olmayan milletimiz; içine düştüğü, düşürüleceği her türlü olumsuzluğun üstesinden gelebilecek deneyim ve birikime sahiptir. Ülke yönetiminde inisiyatif sahibi herkes aklını başına almalı, ülkemizin bu sorunlu kavşaktan yara almadan çıkması sağlanmalıdır. Tüm siyasi yapılar, cemiyetler ve sivil toplum kuruluşları sorumluluklarının farkında olarak işini doğru yapmalı, bu alanları kirleterek, oligarşik çıkar alanı haline getiren ceberut yaklaşıma artık son verilmelidir."


"Milletimizi kutlu çıkışa destek olmaya davet ediyoruz"
Adaletin, siyasetin ve ticaretin belli sınıfın imtiyaz alanı olmaktan kurtarılıp, doğrudan milletin hizmetine sunulması, her alanda ve her anlamda toplumsal barışın sağlanması gerektiğini de belirten İlkay Şimşek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hülasa; uğruna milyonlarca şehit verdiğimiz devletimizin 'Ebet Müddet' olma vasfı, temel olarak yok edilme planlarına terk edilmiş tarihsel değer kodlarımız, toplumsal barış unsurlarımız, birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışımızın yaşatılmasına, bu noktada kaybolan tüm ezberlerimiz yeniden teessüs edilmesine bağlıdır. İşte tam da bu noktada kaynağını ve gücünü inançlarından, değerlerinden ve milletinden alan vatansever kadrolar olarak olumsuzlukların akışına seyirci kalamayız, duyarsız olamayız. Anayasal düzen çerçevesinde birlik, beraberlik ve ahde vefa ekseninde, tarihsel, ilkesel ve inançsal sorumluluklarımıza sırt çeviremeyiz. İnançlı olmanın, vatansever olmanın, dahası aslında bu ülkede yaşayan sıradan bir insan olmanın bizlere yüklediği bu sorumlulukla yeni bir yola çıkıyoruz. Bütün arkadaşlarımızı ve dahi milletimizi bu gerçekler ışığında duyarlı olmaya, bilinçli olmaya, yeri geldiğinde inisiyatif almaya, bu kutlu çıkışı takip etmeye ve destek olmaya davet ediyoruz."
 

Kaynak: Canan Sürgit