Anadolu Düşünce ve Strateji Merkezi Temsilcisi, eski il başkanı, siyasetçi İlkay Şimşek, TÜİK'in  açıkladığı  enflasyon verileri  hakkında konuştu.  

TGK Yönetim Kurulu Trabzon’da toplandı TGK Yönetim Kurulu Trabzon’da toplandı


Şimşek, iktidarın hayat verilerinin üstünde sanal rakamlar ürettiğini söyleyerek;


"İktidar TÜİK üzerinden hayat pahalılığı ile ilgisi olmayan sanal rakamlar üretiyor, enflasyonu gizliyor, emekçi ve emeklilere hakları olan zammı yapmıyor, gerçek olan; milletin geçim sıkıntısı yaşadığıdır, erken seçim istediğidir" dedi.


“ENAG'a göre aylık enflasyon yüzde 5,91, yıllık ise yüzde 100,88 olarak belirlendi”

TÜİK’in milyonların hakkını gasp etmeye yol açan enflasyon verileri açıkladığını belirtti. İlkay Şimşek, TÜİK verilerini şu şekilde değerlendirdi;   


"TÜİK hiç şaşırtmıyor, dün olduğu gibi bugün de milyonların hakkını gasp etmeye yol açacak enflasyon verileri açıklıyor, milletin yaşadığı gerçek hayat pahalılığı ile ilgisi olmayan sanal rakamlar ortaya koyuyor ve özellikle maaş zammı yapılacak dönemlerde bu rakamları daha da aşağı çekiyor, ama millet biliyor ve görüyor ki TÜİK yalan söylüyor, gerçek enflasyonu gizliyor, iktidarın talimatıyla masa başı hesaplar yapıyor, milletin, emekçilerin, emeklilerin alın terine, emeğine el koyuyor. Bakın TÜİK Temmuz ayı enflasyonunu belirledi; enflasyon Temmuz ayında aylık bazda yüzde 3,23 artış kaydetti, yıllık enflasyon ise yüzde 61,78'e geriledi denildi. Oysa ENAG'a göre aylık enflasyon yüzde 5,91, yıllık ise yüzde 100,88 olarak belirlendi."


“Topyekün iktidarın saldırısı söz konusu"

İktidarın belirli zamları bilerek, enflasyon rakamının açıklanmasından sonraya bıraktığını söyleyen İlkay Şimşek;


"Elektrikle de yetinmeyip başta akaryakıt olmak üzere iğneden ipliğe yapacakları zamları TÜİK’in altı aylık enflasyon hesaplamasının sonrasına bıraktılar, bugün ve sonrasında milletin zam yağmuru altında kalacağını herkes biliyordu, böylece asgari ücretli emekçilere zam yapılmadığı gibi, var olanı da ellerinden, ceplerinden aldılar. Millet TÜİK eliyle her gün biraz daha yoksulluğa, sefalete terk ediliyor, sadece emekçi ve emekliler değil, ülke olarak topyekün iktidarın saldırısı söz konusu." şeklinde konuştu. 

"İktidar artık TÜİK'in yalanlarına sığınarak etkisiz yönetimini sürdüremez"

Milletin sadece insanca yaşmak istediğini ve geçinmeye yetecek kadar ücret istediğini belirten İlkay Şimşek, vatandaşların kredi kartına mahkum olmadan yaşamak istediğini vurguladı. 
İktidarın adeta 2'nci Lale Devrimi’ni yaşadığını söyleyen Şimşek konuşmasını şöyle sonlandırdı;

 “Bu millet çok bir şey istemiyor, sadece insanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyor. Millet güvenli bir gelecek, güvenceli bir iş istiyor. Alın teri karşılığında hak ettiği kazancıyla insanca ve onurlu bir şekilde yaşamak istiyor. Kredi kartlarına mahkum olmadan ve borç yükü altında kalmadan yaşamak istiyor. İktidar ise itibardan tasarruf olmayacağı söylemleriyle adeta 2'nci Lale Devri'ni yaşıyor, beşli çetelere, yandaşlara, fırsatçılara göz yumuyor, vergi muafiyetleri sağlıyor, destek kredileri veriyor. Ülke kaynağı ve Devlet kasası diye bir şey kalmazken, vatandaşın yastık altına kadar göz diken bir iktidarla artık yol alınmayacağı ortadadır. Milletin erken seçim çağrısı her geçen gün gür bir ses olarak artmaktadır. Sivil toplum kuruluşları erken seçim istemektedir. Anamuhalefet ve diğer muhalefet partileri erken seçim söylemlerini eyleme geçirmeye hazırdır. İktidar artık TÜİK'in yalanlarına sığınarak etkisiz yönetimini sürdüremez. İktidar yönetim zaafiyeti yaşamaktadır, yönetememektedir, tüm bunlar erken seçim nedenidir."
 

Kaynak: HABER MERKEZİ