Sosyal medya, özellikle çocuklar ve gençler için cazip bir oyun alanı gibi görünse de gölgelerde büyüyen tehlikeler bu platformları hiç de masum kılmıyor. Peki, sosyal medya gerçekten kirli ve karanlık mı? Yoksa insanlar, kendi karanlık yönlerini burada mı sergiliyor?

Sosyal medya, günümüz dünyasında gençler ve çocuklar arasında her geçen gün daha da popüler hale gelirken, platformların gölgelerinde büyüyen tehlikeler endişe verici boyutlara ulaşıyor. Son zamanlarda Discord’da yaşanan taciz vakalarına ilişkin iddialar, dijital dünyanın karanlık yüzünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Peki, bu platformlar nasıl çocuklar için birer tuzak haline geldi?

 İnstagram’da ‘RP’ hesaplarının tehlikeli yükselişi

Discord’da yaşandığı iddia edilen vakalar ifşa olmaya devam ederken bir diğer tehlikede instagram üzerinde açılan “RP” (Roleplay) hesapları. instagram’da hızla artan “RP” (Roleplay) hesapları, çocuklar için görünmeyen bir tehdit haline geldi. Görünüşte masum bir eğlence gibi başlayan bu hesaplar, gerçekte kirli ve şifreli konuşmalarla dolu, tehlikeli bir oyun alanına dönüşüyor.

Sosyal medya platformları, gençler ve çocuklar arasında popülaritesini artırırken, ne yazık ki bazı karanlık alanlar da ortaya çıkıyor. Son dönemde Instagram'da artan "RP" (Roleplay) hesapları, özellikle çocuklar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Peki, RP hesapları nedir ve neden tehlikelidir?

 RP hesapları nedir?  'RP' hesaplarının gizli yüzü

RP, yani "Roleplay" hesapları, kullanıcıların belirli karakterler üzerinden bir tür sanal kurguya dayalı oyun oynadığı hesaplar olarak tanımlanıyor. İlk bakışta zararsız gibi görünse de, gerçekler çok daha farklı. Belirli bir senaryoya veya kurgusal evrene dayanan RP hesapları, kullanıcıların birbirleriyle şifreli bir dil kullanarak iletişim kurduğu tehlikeli bir dünyaya dönüşebiliyor. Dışarıdan bakıldığında anlaşılması güç olan bu dil, çocuklar ve gençler için zararlı ilişkilere yol açabilir.

Bu hesaplar, çocuklar ve gençler için ciddi bir tehlike oluşturuyor. RP hesaplarının karanlık yüzünde müstehcen ve şifreli konuşmalar yaygın. Çocuklar, bu tür hesapların çekiciliğine kapılıp, farkında olmadan tehlikeli içeriklerin içine sürükleniyor.

Şip etkinliği ve abi abla arıyorum...

İnstagram üzerinde bulunan RP hesaplarında ki bazı paylaşımlar ilk başıkta masum gibi gözüksede aslında altında çok da masum şeyler barındırmıyor. Bu kullanıcılar RP sayfalarında birbirlerini daha rahat buluyorlar ve kullanıcı adı olarak anime karakterlerin isimlerini tercih ediyorlar. Sayfalarda ki gönderiler hiçde masum değil aslında, kendisine abi abla ikiz kız kardeş arayanından tutunda evlat araynı bile var. Dm'den yazsın, nokta koysun ben dönerim....

Peki abla kız kardeş abi niçin aranıyor bu hesaplarda... Şip etkinlikleri...  Geride arka planda ne gibi kirli bir dünya var.

İşte o paylaşımlardan bazıları…

“Selam admin, çevre arıyorum her şeye açığım flört önceliğim. Yönelimim hetero karakter ayrımı yapmam. Şu anda Derya Pınar Ak oynatıyorum ama özüm Nicole Wallace. Uzun orta rp yazarım birileri direkt rp ile dm e gelse hoşuma gider. Umarım birileri çıkar..”

Pençe Kilit Bölgesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu Pençe Kilit Bölgesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu

"Selaam admin ben çevre arıyorum gruplara da girebilirim çok konuşkan enerjik bazen hüzünlü değişik bir insanımdır ayıptır söylemesi 2 gün konuşup bırakmam mümkünse öyle olsun istiyorum İkizim olsun çok istiyorum erkek kız fark etmez karakterim belli değil karşı tarafa göre değiştirebilirim gizli olsun"

Muhabir: EYLEM TUNÇ