Irak ve Suriye kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi Irak ve Suriye kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi

ABD'nin USS Wasp (LHD-1) adlı amfibi hücum gemisi, İzmir Limanı'na demirledi. Bu gemide görev yapan ABD askerleri, şehirde vakit geçirmek için gemiden ayrıldı. Ancak Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, ABD askeri olduğunu fark ettikleri bir kişinin başına çuval geçirdi. Bu anlar kameralar tarafından kaydedildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı.

Valilikten açıklama

İzmir Valiliği, limana demirleyen ABD savaş gemisinde görevli askerin başına çuval geçirilmesi olayına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 2 Eylül Pazartesi günü saat 16.00 sıralarında, Konak ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde meydana gelen olayda, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 2'si kadın 15 kişilik bir grubun, sivil giyimli ABD askeri personeline saldırıda bulunduğu belirtildi. Olayın emniyet güçleri tarafından hızla kontrol altına alındığı ve 15 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi.

ABD Büyükelçiliği'nden teşekkür mesajı

Olayın ardından ABD Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, USS Wasp’te görevli askeri personelin İzmir’de saldırıya uğradığı ve şu anda güvende olduğu teyit edildi. Ayrıca, olayın ardından hızlı bir şekilde müdahalede bulunan Türk makamlarına teşekkür edildiği belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ