Türkiye’de son 1 hafta yaşanan kadın cinayetleri ülke genelinde infial yarattı. Son olarak İstanbul surlarında Semih Çelik’in, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i vahşice katledilmesinin ardından paylaşım yapan Profesör Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. 

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de

4 Ekim Salı günü İstanbul surlarında işlenen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan katliamın ardından sosyal medyadan bir çok tepki  geldi. Sakarya Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu'nun cinayetlerin ardından yaptığı paylaşım ise tepkilere yol açtı. Sakarya Üniversitesi, profesör Ebubekir Sofuoğlu hakkında paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sakarya Üniversitesi'nin yaptığı açıklamada;

"Sakarya Üniversitesi olarak, yaşanan bu elim olaydan derin üzüntü duyuyor ve hayatını kaybeden kızlarımızın ailesine başsağlığı diliyoruz. Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalar üzerine, ilgili kişi hakkında soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

"Asıl olan bataklığı kurutmaktır"

Sofuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti;
"Katillere en ağır cezalar verilsin mi? Verilsin tabii ki, geç bile kalındı. Ama bu asıl çözüm değil, sivrisineği öldürmektir. Asıl olan bataklığı kurutmaktır. Onun için de Allah'ın rızasına uygun yaşamaktır. Eğer bu kızcağız İslam hassasiyeti ile yetiştirilmiş olsaydı kendisine namahrem olan bu katille hiç tanışmayacaktı bile ve şu an hayattaydı. İslami hassasiyetler çiğnenmeye devam ettikçe, tabii ki istemiyorum ama bu acı hadiselerle ne yazık ki karşılaşmaya da devam edeceğiz. Gördüğünüz gibi batıdan ithal ettiğiniz şeytanın kanunları masumları koruyamıyor ve İslami kanunlar hiçbir şekilde yürürlükte olmamasına rağmen yine bir yığın it sürüsü hala İslam'ı suçluyor. Neymiş efendim; baskı varmış, gençler baskıdan kurtulmaya çalışıyorlarmış diye hiçbir gerçek temeli olmayan saçma sapan iddialarla, çocukların asıl katline sebep olan o batının şeytan kanunlarının sebep olduğu cinayetleri bu şekilde gizlemeye çalışıyorlar."

Kaynak: HABER MERKEZİ