Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Manisa’nın Akhisar ilçesinde hamile bir kadının darp edilmesinden dolayı ‘AKP Seyretme 6284 Uygula’ isimli basın açıklaması düzenledi.  Açıklamaya, kadın meclisleri, CHP Kadın Kolları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Basın açıklaması sırasında şiddet gören kadınlar için sloganlar atıldı. Kadınların asla yalnız olmadığını belirten Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Tülin Osmanoğulları, 6284 sayılı kanunun uygulanması gerektiğini belirtti. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Önemli Çağrı “Şiddetin Olduğu Her Yerde Meydanlarda Olacağız” (7)

"Sizin durumunuz vahimin ötesindedir”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Tülin Osmanoğulları, kadınların sonuna kadar yanında olacaklarını ve şiddetin karşısında duracaklarını kaydetti. Osmanoğulları,

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak sokak ortasında demir sopayla şiddete maruz kalan genç kadın arkadaşımız için buradayız. Bu kadın arkadaşımız 14 yaşında istismara uğurayor. 16 yaşında çocuk sahibi oluyor. Bunun yanında sokakta şiddete maruz kalıyor ve bu olaydan sonra AKP yetkilisi Ömer Çelik, şöyle bir açıklama yapıyor, ‘Bu şiddeti izleyenlerin durumu vahim.’ Evet bu durumu izleyenlerin durumu vahim. Ama bu şiddeti izleyenler kim? Bir gecede İstanbul Sözleşmesi’ni atarak, 6284 uygulamayanlardır. Sizin durumunuz vahim değil vahimin de ötesindedir.  Kadınlar her gün şiddet görürken, kadınları korumakla yükümlü olan aile bakanı ne yapıyor? Şiddeti körüklüyorlar. 6284’ü uygulamak yerine aile odaklı politikalar yapıyorlar” diye konuştu. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Önemli Çağrı “Şiddetin Olduğu Her Yerde Meydanlarda Olacağız” (6)


“Kadına şiddetin sorumlusu sizlersiniz”

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da sokak ortasında bir kadının daha öldürüldüğünü söyleyen Tülin Osmanoğulları,

“Aile Bakanı kınıyor. Yetkililer kınıyorlar. Sizin işiniz kınamak değil, sini işlerniniz o kadını korumak. O kadın sokak ortasında öldürüldüğü için siz kınadınız. Koruyamadınız. Bakan ve Ömer Çelik, bu kadar kadın şiddetinin artmasının sorumlusu sizlersiniz. Size sesleniyoruz, aile odaklı politikalardan vazgeçin. 6284’ü uygulayan. Aile odaklı politikalardan vazgeçmezseniz şiddetin olduğu her yerde meydanlarda olacağız. Meydanları boş bırakmayacağız. 6284’ü uygulatacağız” şeklinde konuştu. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Önemli Çağrı “Şiddetin Olduğu Her Yerde Meydanlarda Olacağız” (4)

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Önemli Çağrı “Şiddetin Olduğu Her Yerde Meydanlarda Olacağız” (3)

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Önemli Çağrı “Şiddetin Olduğu Her Yerde Meydanlarda Olacağız” (2)

Tunceli'de deprem ! Tunceli'de deprem !

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Önemli Çağrı “Şiddetin Olduğu Her Yerde Meydanlarda Olacağız” (1)
 

Muhabir: ALİ GÖZEN