Manisa’nın Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesi’nde sürücüler araçlarını yaya kaldırımına park edince, yayalar kaldırımlarda yürümekte güçlük çekiyor. Özellikle mahallenin en işlek cadde ve sokaklarında kaldırım üzerine bırakılan araçlar yüzünden yolda yürümek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yetkililere yaşanan sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Bölgede bulunan iş yerleri ve evlerin araçları sokak boyunca kaldırımların üzerine karşılıklı park ettikleri için vatandaşların ve öğrencilerin yolun ortasında yürümek zorunda kaldığını belirten mahalle sakinleri, “Bebek arabasıyla geçen vatandaşlar, engelliler ve öğrenciler özellikle yol ortasında geçmek zorunda kaldıkları için ciddi trafik kazası riski yaşıyor“ diyerek,  kaldırımların araç otoparkı olmadığını hatırlatan vatandaşlar, belediyelerden bu konuda yardım istiyor. Belediyelerin kaldırım üzerinde park eden araçları ya kaldırmasını ya da cezai işlem uygulamasını istiyor.

OTOPARK YAPILMALI

Muradiye Mahallesi’nde otopark sorununa bir çözüm üretilmesi gerektiğini, mahalleye kalıcı bir otopark yapılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “İlgililerin, yaya kaldırımına araç park edilmemesi yönünde gerekli işlemleri yapmasını istiyoruz. Vatandaş yanlış otoparklardan dolayı yolda yürürken bir kaza meydana gelse bunun hesabını kim verecek" diye konuştu.

Böylesi görülmedi! Kedinin çıkardığı ses hayrete düşürdü Böylesi görülmedi! Kedinin çıkardığı ses hayrete düşürdü

JANDARMA TRAFİK MÜDAHALE ETSİN

Kaldırımlara araç park eden sürücülerin trafik akışını zorlaştırdığı gibi yayaların kaldırım kullanma hakkını da gasp ettiklerini anlatan mahalle sakinleri, “Bir sürücünün neredeyse dükkânların içine girecek şekilde kaldırım üzerine araç park etmesi görülmüş şey değil.  
Tek yönlü olması gereken daracık sokakların çift yönlü kullanımı, işlek caddelerin kenarları, ara sokaklar ve arka sokaklara park ettiği alandan varacağı yere kadar adım atmaya üşenen sürücülerin araçlarıyla dolu. Sürücülerin duyarsızca rahat hareket ederek istisnasız her yere araç park etmesi bizleri artık çileden çıkartıyor.  Ortaya çıkan bu duruma ne belediye trafik ekipleri ne de Jandarma trafik ekipleri müdahale etmiyor” dediler.

[ilgili-haber=32116]