Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliği için gereken kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibariyle başlayacak. 

Ülke genelinde 1 Aralık 2023 tarihinde başlayacak olan kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, 1 Nisan 2024 tarihinde sona erecek. Araçların denetimi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılıyor. Kurala uymayan araç sürücülerine ise idari para cezası kesiliyor.

Manisa'nın yeni Jandarma Komutanı göreve başladı Manisa'nın yeni Jandarma Komutanı göreve başladı


KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI ZORUNLU MU?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuluyor. Söz konusu yetki, Bakanlıkça valiliklere de devredilebiliyor
MANİSA VALİLİĞİMİZCE GEREK GÖRÜLMEMEKTEDİR”

manisa-soforler-ve-otomobilciler-odasi-baskanindan-asi-talebi

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç kış lastiği uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaağaç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Üyelerimizin dikkatine! Kış lastiği kullanma zorunluluğu uygulaması ile ilgili Manisa Valiliği’mizin 16.11.2023 tarih ve 72156284-250-71535 sayılı yazısına istinaden ilimizin kış aylarında 7 derecenin üstünde bir sıcaklık ortalamasının  üstünde bir sıcaklık ortalamasının olduğundan Manisa Büyükşehir  Belediyesi sınırları içerisinde kış lastiği uygulaması zorunluluğuna Manisa Valiliğimizce gerek görülmemektedir.”

Kaynak: Derya Öztürk