Sonbahar ve kış aylarında bağışıklığı güçlendirmenin, modu dengelemenin ve hastalıklardan korunmanın en doğal yolu iyi beslenmekten geçiyor. Hipokrat’ın da dediği gibi, "besinler ilacımız olmalı."
İşte kasım ayının sağlıklı meyveleri;
BALKABAĞI
A vitamininden zengin turuncu antioksidan balkabağı, kasım gelince akla ilk gelen meyvelerden. A, B2, C ve E vitamini deposu olan balkabağı, güçlü bir A vitamini kaynağıdır. Lif kaynağıdır. Kalp ve bağırsak sağlığı açısından önemlidir. Kan basıncını düzenler. Potasyumca zengindir.
NAR
A, C ve bazı B vitaminlerini bünyesinde barındıran nar; kalsiyum, potasyum ve demir bakımından son derece zengin. Kolesterolü ve şekeri dengelemeye yardımcı olmakla birlikte antienflamatuar etkisiyle Alzheimer ve kanser gibi ciddi hastalıkların önlenmesine destek sağlar. Hafızanızı güçlendirmek, enerjinizi yükseltmek, kışa daha iyi bir bedenle hazırlanmak istiyorsanız kasım ayı sebze ve meyveleri arasında yer alan narı daha sık tüketmenizde fayda var!
CENNET HURMASI
Antioksidan kaynağı olarak kanser oluşumuna neden olabilen serbest radikallerin uzaklaştırılmasına yardımcıdır. Trabzon hurması C vitamini deposudur dolayısı ile özellikle kış mevsiminde bağışıklık sistemi için takviye etkisine sahiptir. Sindirim sistemini iyileştirir, gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarını azaltır. Karaciğeri temizler.
MANDALİNA
C vitamini bakımından çok faydalı olan Mandalina aynı zamanda Kalp ve damar tıkanıklığını önler. Karaciğer ve şeker hastalığı riskini azaltır. Sindirim sistemine yardımcı olur.
AYVA
Lif oranının yüksek olmasıyla birlikte, uzun süre tokluk sağlamasında ve kabızlığın önlenmesinde yararlıdır. Uzun süre tokluk sağladığı için, daha az yeme davranışına bağlı kilo kaybının sağlanmasında da tercih edilebilir meyveler arasındadır. Potasyumdan zengin olduğu için, kan basıncının düzenlenmesinde de rol oynar. Ayrıca, gastrointestinal sistem hastalıkları, anemi, kalp hastalıkları gibi hastalıklara karşı da koruyucudur.