Manisa Kızılay Başkanlığından yetim çocuklar için kırtasiye kampanyası Manisa Kızılay Başkanlığından yetim çocuklar için kırtasiye kampanyası

Sabahın erken saatlerinden itibaren kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kurban kesim alanlarına akın etti. Kurban ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar ilk olarak kestikleri kurbanları kesmeyenlerle paylaştı. Ardından evlere gelen misafirlere ikramlık olarak kavurmalar hazırlandı.

Kurban Bayramında baklava ve sarma ikramlıklar arasında yer alsada en önemli ikram kavurmadır. Bayramda gelen misafirlere ikram etmek için lokum kıvamında kavurma nasıl yapılır? Usta Aşçı Selam Tunç'tan lokum kıvamında kavurma tarifi tamda sizlere göre...

Kavurma nasıl yapılır? Ustasından kavurma tarifi

"Buzdolabında eti en az iki saat bekletin"

Bayramda kurban kesmişsek gelen misafirede kavurma ikram etmek önemli bizim kültürümüzde diyen Aşçı Selman Usta;

"Kurban Bayramında, kurban ibadetini yerine getirmişken gelen misafire bayram kavurması ikram etmeden olmaz. Kesilir kesilmez eti tüketmeyi tavsiye etmem. Eti en az 2 saat dolapta dinlendirmelerini tavsiye ederim. Bazı insanlar keser kesmez hemen tencereye koyup pişiriyorlar, bunu asla tavsiye etmiyorum. Dediğim gibi en az 2 saat buzdolabında dinlendirmek faydalı olacaktır" diyerek tavsiyelerde bulunuyor.

Kavurma Nasıl Yapılır Ustasından Kavurma Tarifi

Lokum kıvamında kavurma

Kavurma yaparken sadece et ve tuz kullanılması gerektiğinin vurgusunu yapan Usta Aşçı;

"Öncelikli olarak bilinmesi gereken en önemli husus kavurmada soğan olmaz, kavurmanın kendine has lezzetine yakışmaz. Kuşbaşı doğranmış et, tuz ve tereyağı kavurma için gerekli malzemeler. Bunlar dışında kavurmaya başka herhangi bir malzeme katılmasına gerek yok.  Kavurmanın en önemli püf noktası tuzun piştikten sonra atılması." diyerek başlıyor kavurma tarifini vermeye.

Usta Aşçı Selman Tunç;

"1 Kg kuşbaşı et için, bir çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tereyeğı yeterli olacaktır. Tencerenin altını açıyoruz ve kuşbaşı doğranmış etleri tenceremize atıyoruz. Şöyle güzelce karıştırıp tencerenin ağzını kapatıyoruz. Ocağın altını orta ateşe alıyoruz ve etlerin kendi suyunu verip çekmesini bekliyoruz. Orta ateşte iyice lokum kıvamında pişene kadar bekliyoruz. Etlerimiz suyunu çektikten sonra içine tereyağımızı katıyoruz. Etlerimizi tereyağıyla kavuruyoruz ve piştikten sonra en son tuzumuzu ekliyoruz. Asla etleri tencereye koyar koymaz tuz atılmamalı, etin şertleşmesine neden olur" dedi.

Muhabir: ÖZGE AY