Manisa’da yaşanan kuraklık, tarım arazilerinin sulanmasını zorlaştırırken, Kırkağaçlı çiftçiler susuzluğa karşı bir adım öne geçmek istiyor. Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, küresel ısınmanın ve azalan yağışların su kaynaklarını kuruttuğunu belirtti. Özarı, çiftçilerin bu duruma kayıtsız kalmadığını ve şimdiden çözüm arayışına girdiklerini ifade etti. Gelenbe’den çiftçi Uğur Erdemir de,

"Susuzluk, yalnızca benim değil, tüm bölgenin ortak sorunu. Sorun kapımıza dayanmadan harekete geçmeliyiz" diyerek durumu özetledi.

"Sulu Tarım İçin Acil Eylem Planı Şart"

Başkan Özarı, su sorununu çözmek için acil bir çalışma başlatılması gerektiğine dikkat çekti.

Özarı, "Yeni barajlar istemiyoruz, mevcut Çaltıcak ve Çobanlar sulama barajlarımızın gövde yükseklikleri yükseltilirse sorun büyük ölçüde çözülecek" dedi.

"Birlikte Hareket Etmezsek İlerleyemeyiz"

Sorunun çözümü için sadece Ziraat Odası'nın değil, ilgili tüm kurumların bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Özarı,

"Ziraat odası, ilçe tarım, DSİ, kaymakamlık, belediye ve sulama kooperatifleri hep birlikte hareket edersek ancak o zaman bir yol kat edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kırkağaçlı çiftçilerin, suyun azalmasıyla birlikte toprağın verimliliğini kaybetmemesi için verdikleri mücadele, bölgedeki diğer çiftçilere de ilham kaynağı olabilir. Ancak bu mücadele, zamanında alınacak kararlarla desteklenmezse, suyun kaybolan damlaları tarımın geleceğini de tehlikeye atabilir.

18 Ekim Cuma  Yunusemre elektrik kesintisi 18 Ekim Cuma  Yunusemre elektrik kesintisi

Muhabir: ELİF YILDIRIM