Kırtasiyeci esnafı başta olmak üzere eğitim sektörüne hizmet veren tüm esnaf ve sanatkârın okulların açılmasını dört gözle bekliyor. 2023-2024 eğitim öğretim sezonu 11 Eylül’de başlayacak. 1. Sınıflar ise 4 Eylül’de uyum eğitimi kapsamında okullu olacak. 12 ay boyunca her gün kırtasiye malzemesi satan esnaf ise okul zamanı kırtasiye malzemesi satan büyük marketlerden dolayı büyük sıkıntı yaşıyor.
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Esnaf Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz, Manisa’da 1982 yılından beri 3 kardeş tarafından kırtasiye satışı yapılan Levent Kırtasiye’yi ziyaret etti. Velileri kırtasiye ürünleri konusunda uyardı. Akyüz, büyük marketlerin, AVM’lerin senede 1 ay, 20 gün kırtasiye malzemesi satarak kırtasiyeci esnafını mağdur ettiğini kaydetti.
Ucuz Etin Suyu Kara Olur
Akyüz, kırtasiye esnafının 12 ay boyunca kırtasiye malzemesi sattığını belirterek, “2023-2024 eğitim öğretim dönemi önümüzdeki günlerde başlıyor. Öncelikle bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize başarılar dileriz. Burada öğrencilerimizin dikkat etmesinden ziyade velilerimizin çok büyük dikkat etmesi gereken konular var. Bizim kırtasiyeci esnafımız 12 ay boyunca işyerinde satış yapıyor. Buradaki kırtasiye market mağazamızı üç genç girişimci kardeş işletiyor. Yılın 12 ayı gece gündüzlü erken saatten geç saatlere kadar burada okulla ilgili bütün kırtasiye malzemeleri satılıyor. 7-8 bin çeşit ürün olduğu tahmin ediliyor. Bütün kırtasiye esnafımızda yer alan ürünlerin hiçbirisi dışarıdan, Uzak Doğu’dan gelen ürünler değil. Hepsi yerli ve milli. Bunlar sağlığa zararlı değil, faydalı ürünler. Öğrencimiz, çocuklarımız okuyacaksa bunlara velilerimiz mutlaka dikkat etsinler. Esnaflarımız 12 ay boyunca bu hizmeti veriyorlar. Ama üç harfli mağazalar, AVM’ler, marketler var. Bunlar senede 1 ay, 20 gün piyasaya giriyorlar. Ne olduğu belli olmayan menşei belli olmayan, kaliteli-kalitesiz, kanserojen içeren maddeler içeriyor bu ürünler. Ufak bir silgide bir kalemde bile kanserojen içeren maddeler var. Bunlar ucuz malı buluyorlar. Burada ucuz sattıklarını düşünüyorlar ama çocuklarımızın sağlığını hiç düşünmüyorlar. En büyük görev velilerimize düşüyor. Ucuz etin suyu kara olur diye bir tabirimiz var. Buna çok dikkat etmek gerekir. Ürünler CE belgesine sahip olması gerekir. Mutlaka Sağlık Bakanlığı onaylı kırtasiye malzemelerinden almasından yanayız. Bugün çanta diyorsun. Çantayı öyle süslü püslü hale getiriyorlar. Çocuk onu sırtına aldığında onun bile kanserojen madde içerdiğini bilmesi lazım. Biz 12 ay her zaman kırtasiye hizmeti veren esnafımızdan bunu görerek, bilerek almalarını istiyoruz. Ucuz diye bu büyük marketlerden, AVM’lerden alışveriş yapmasınlar. Orada da yerli malıysa, bakanlık onaylı belgesi varsa alsınlar. Biz her dönemde bunu söylüyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz, onlar bizim için çok önemli. Allah göstermesin bugün ucuz diye bir şey alıyoruz yarın çocuğumuzun sağlığıyla oynamayalım. Halkımızı bu konuda uyarıyoruz. Alışveriş yaparken kaliteli ve güvenli yerlerden alışveriş yapsınlar” dedi.
Kırtasiye Malzemelerini Kırtasiyeden Almalıyız
Kırtasiyeci Bülent Bağcıbaşı, “1982’den beri üç kardeş tek mesleğimiz olarak kırtasiye satış işini yapıyoruz. Kırtasiye kırtasiyeciden alınır. Gerçekten toplumuzun, halkımızın bilmediği, görmediği içerisinde kanserojen bulunan ürünler. Artı bunun yanında CE belgesi, İSO belgesi yani kurumsal marka adı altında ürün almalarına dikkat etmelerini istiyorum. Gerçekten çocuklarımız bizim değerlerimiz. Bu konuda da çocuklarımıza sahip çıkmamız adına kırtasiye malzemelerini kırtasiyeden almalıyız. Kırtasiye kırtasiyeden alınır, herkes kendi işinde bir liyakat noktasındadır. Çok önemli bir değerdir” dedi.
[ilgili-haber=30676]