Manisalı Sultan Gökçeler’den lavantalı sabun yapımının tarifini anlattı.

Lavanta sabunun yapımını anlatan Gökçeler, deri kaşıntılarına ve strese iyi geldiği söylediği lavantayı mutlaka tavsiye ediyor.

Lavanta Sabununun Yapımı (1)

Lavantayı sadece sabun olarak değil tohumunu keseleyip evde herhangi bir böceklenmeye karşı kullandığını belitten Gökçerler, lavanta yağını yaptığını da ekledi.

Ege'ye tatile geldi hayatı değişti Ege'ye tatile geldi hayatı değişti

Lavantalı sabun yapımını Sultan Gökçeler, bizlere anlattı:

“İlk önce kendi yaptığımız lavanta yağlarından 3 litre bir kaba alıyoruz. Ardından diğer bir kapta 1.5 litre su ve sabun kostiğini karıştırıyoruz buranın en önemli noktası ise tek yönlü karıştırmak kostik eriyene kadar yoksa sabunumuz kesilir. Ardından yağın olduğu kapa karıştırarak ekliyoruz aynı şekilde tek yön karıştırarak devam edin. Ardından 1.5 litre daha su ekleyerek homojen hale gelmesini sağlıyoruz. 1 saat yakın bu işleme devam ediyoruz.

Sabun kalıbı kullanıyorsanız sabın kalıbına yoksa düz bir tepsi gibide olabilir ben kalıp kullanmayı tercih ediyorum. Sabun kalıplarda katılana kadar bekletiyoruz. Ardından sertleştiğinde kuruması için kalıplardan çıkarıp kuruması için korunaklı bir yere bırakıyoruz” dedi.

Lavanta Sabununun Yapımı (3)

Lavanta Sabununun Yapımı (4) 

Muhabir: RESULENUR KANTAR