Manisa sağlıkta zirve noktasında Manisa sağlıkta zirve noktasında

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş gözlüğü kullanımı artışa geçti. Markasına göre fiyat değişkenliği gösteren gözlükler, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Göz sağlığı için güneş gözlüğü kullanımının gerekli olduğunu söyleyen Optisyen Mehmet Erkek, kaliteli gözlük kullanımının gerekli olduğunu belirtti. 

“Sıcaktan değil güneşten korur”


Optisyen Mehmet Erkek, yaz aylarında göz sağlığı için güneş gözlüklerinin kullanılması gerektiğini vurguladı. Erkek,

“Yaz aylarında orijinal güneş gözlükleri kullanılması gerekiyor.  Güneş ışınlarından gözlerimizi korumak için güneş gözlüğü yaz aylarında zorunlu olduğunu söylemek istiyorum.

Güneşten gelen bazı ışınlar gözlerimize zarar verebiliyor. Özellikle katarak gibi göz rahatsızlıklarından korunmak için gerekli olduğunu düşünüyorum.  

Güneş gözlüğü seçimi yapılırken kalitesine dikkat edilmeli. UV ışınlarından gözlerimizi korumamız sağlığımız açısından çok önemli.  Güneş gözlükleri sıcaktan değil güneşten korur” diye konuştu.


Sağlığımız için güneş gözlüğü kullanılmalı


Güneş gözlüklerinin döviz üzerinden Türkiye’ye geldiğini ve fiyatlarında bu sebep ile değişkenlik gösterdiğini söyleyen Mehmet Erkek, son olarak şunları söyledi:

“700 ile 5 bin lira arasında gözlükler bulunuyor.  Markalar sebebiyle fiyatlarında artış olabiliyor. Ama bu fiyatlar çok aşırı pahalı değil. Çok başka işlere para harcayabiliyoruz. Ama kendi sağlığımız için bunu atlamamalıyız.  Lazer operasyonları hakkında bazı sorunlar bulunuyor.

Elbette tam anlamıyla zararlı diyemeyiz. Fakat göz hastalıklarında ufak bir sorun bulunuyorsa hemen lazer operasyonunun tavsiye etmiyoruz. Büyük numaralı gözlükler kullanan insanlarımızın lazer operasyonu yapması daha uygun.

Ama göz sağlığını hiçe sayarak, en ufak problemde lazer operasyonu yapması gözlerine daha çok zarar verebilir.  Bunun için optisyenler olarak uygun olanının her zaman belirtiyoruz.”
 

Lazer Operasyonları Tehlikeli Olabiliyor! (2)

Lazer Operasyonları Tehlikeli Olabiliyor! (2)

Lazer Operasyonları Tehlikeli Olabiliyor! (1)

Lazer Operasyonları Tehlikeli Olabiliyor! (5)

Lazer Operasyonları Tehlikeli Olabiliyor! (4)

Lazer Operasyonları Tehlikeli Olabiliyor! (3)

Muhabir: ALİ GÖZEN