Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Lübnan’daki Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarına müdahale edilip patlatılmasına ilişkin, "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim." açıklamasını yaptı.

Uraloğlu'nun açıklamalarında öne çıkan ifadeler şöyle:

"-Biz her gün siber güvenlik anlamında 400'ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız.

Manisa Valiliği'nden anlamlı program: Gaziler unutulmadı! Manisa Valiliği'nden anlamlı program: Gaziler unutulmadı!

-Bugünün Türkiye'sinde kişisel verilere ilişkin bir sızıntı ve riski yok. Suni şekilde bir gündem oluşturulmaya çalışılıyor.

-(Instagram'a getirilen erişim engeli) Platformlar Türkiye'nin kararlı olduğunu biliyor. Gerektiği zaman her türlü yaptırımı yapabilir olduğumuzu ortaya koyduk."

Hızlı tren projeleri

-(Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi) 2027'nin başlarında İzmir'i bitirmiş olacağız, hedefimiz bu. Ankara'dan İzmir'e 3,5 saatte gidilecek.

-İstanbul ile Ankara arasında hem bir otoyol hem de yeni bir hızlı tren hattı inşa edelim istiyoruz.

AA'nın internet sitesinden (www.aa.com.tr) yayımlanan Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları, X hesaplarından da (@anadoluajansi, @aa_finans, @AACanli) anlık takip edilebiliyor.

Kaynak: AA