Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin (MAGİD) 8. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Burhanettin Yaşar, yeni yönetimi tanıttı. Giritligil Hotel’de düzenlenen programda konuşan MAGİD Başkanı Burhanettin Yaşar, “Gazze’de yaşanan insanlık dramını nefretle ve şiddetle kınıyorum. Kendi topraklarında büyük bir zülüm ve katliama uğrayan kardeşlerimize sabır ve şehitlere rabbimden rahmet diliyorum. Allah şehadetlerini kabul etsin. Bir an önce bu yaşanan dram son bulsun” dedi.
"İstihdamın daha kalıcı hale gelmesine katkı sunmaktır"
Başkan Yaşar, “13 Temmuz’da derneğimizin 8. Olağan genel kurulu yapılmış, yapılan seçim sonucunda yönetim kurulu üyeleri şahsım, başkan yardımcımız Celalettin Kurt, genel sekreterimiz İlhami Taşdemir Muhasip Mustafa Gürel ve yönetim kurulu üyeleri Meshut Aksu, Nurettin Mertcan ve Çağlayan Yıldız seçilmiştir. Yapılan seçimin hayırlı olmasını temenni eder paydaşlarımıza ve sektörümüze başarılar getirmesini dilerim. 2009 yılından bugüne hizmet etmiş MAGİD’ in değerli yönetimine ve bizden önceki yönetim kuruluna ve yönetim kurulu başkanı olan Aslan Yılmaz başkanımıza da vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerinden istifade edeceğimizi de belirmek isterim. Derneğimiz 2009 yılında kurulmuş hali hazırda 173 üyesi bulunmaktadır. Derneğimizin temel amacı paydaşlarımızın sorun ve şikayetlerini ilgili kamu ve kurumlarımızla paylaşarak çözüm üretmek, yatırımın ve istihdamın daha kalıcı hale gelmesine katkı sunmaktır. Geçmiş zaman diliminde paydaşlarımızın birçok sorunu ilgili kamu kurum veya kuruluşlarına iletilmiş çözümleri noktası konusunda gerekli istişareler yapılmıştır. Manisa Ticaret Odası 12.Meslek Komitesi aracılığı ile TOBB başkanımıza Çevre ve Şehircilik bakanlığına iletilmek üzere sorunlar ve çözüm önerilerini içeren dosya iletilmiştir. Sosyal sorumluluk bilincimiz gereği şehrimizde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerimize maddi ve manevi olarak katkıda bulunuyoruz. İzmir, Maraş ve Adıyaman depremlerinde Kızılay’ın koordinesinde ilk yardım tırımızı saat 14:00 sularında çıkarmış ard arda yardım tırlarımız sevk edilmiş yönetim kurulu başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz bizzat deprem bölgesine ulaşarak battaniye tulum ve benzeri yardımları götürerek depremzedelerin yerinde acılarını paylaşmış karınca misali ateşlerini söndüremez sekte acılarını hafiflemesine katkıda bulunmaya çalıştık. Gene deprem bölgesinde lavabo ve Wc ihtiyacına binaen yönetim kurulu üyelerimiz bizzat fiili olarak sanayide çalışarak 2 tır lavabo ve wc üretimini yaparak sevkiyatını gerçekleştirdiler. MAGİD olarak toplumumuzun ihtiyacı olan konularda her türlü katkıyı sunmaya çalıştık ve inşallah bundan sonra da katkıda bulunmaya devam edeceğiz."
"Bu konu meslek okullarının sayılarının artırılarak çözülebileceğini düşünüyoruz"
Manisa’nın ve sektörün sorunlarına da değinen Yaşar, “Manisa’mızda malumunuz bir imar planı sıkıntısı var inşallah bu sorunda Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin yapmış olduğu imar planı çalışmaları ile nihayete erecek en kısa zamanda bu sorun Manisa’mızın gündeminden düşecektir. Finansmana erişim sorunu kademeli olarak rahatlamakta birlikte finansman maliyetinin yüksek olması firmalarımızı ciddi manada zorlamaktadır. Yüksek finansman maliyeti ile yatırımın uzun soluklu olma ihtimali bulunmamaktadır. Bu sorunun biran önce çözülmesi dileğimizdir. Tabi ki Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut durumu da göz ardı etmiyoruz. Sektörümüzde en büyük sorunların başında kalifiyeli personel sıkıntısı gelmektedir. Geçtiğimiz yıllara göre bu sıkıntı daha fazla baş göstermiş ciddi boyutlara ulaşmıştır. Bu konu meslek okullarının sayılarının artırılarak çözülebileceğini düşünüyoruz. Sıkıntılarımızın biride yapı denetim firmalarının il bazında kurulan havuz sisteminden belirlenmesi. Bir beton imalatında iş insanlarımız 4 ana paydaşı (beton kalıbını, laboratuvarı, betonu ve yapı denetim firmasını) beton imalatının yapılacağı günde aynı ana denk getirmesi gerekmektedir ki beton imalatı gerçekleştirebilsin. Birisinin aksaması durumunda imalatın yapılma ihtimali yoktur. Bu konunun çözümü noktasındaki önerimiz ise birbirine yakın olan ilçeler birleştirilip yapı denetim havuzu oluşturulabilir ve böylece bu sorun kısmi olarak ortadan kalkar. İnşaatı yaptık bitirdik sorunumuz bitiyor mu hayır yapılan daire veya işyerimizin satış ayağı var şuanda konut sektöründe de çok ciddi bir daralma var kredili satışlar neredeyse durma noktasına geldi tabi ki burada yine ülkemizin mevcut ekonomik koşulları gündeme gelmektedir. Temennimiz bir an önce bu enflasyonist ortamdan kurtularak ekonomimizin bu kriz ortamından çıkarak normal seyrinde devam etmesidir” diye konuştu.