Hollanda'dan Manisa'ya bisiklet yolculuğu Hollanda'dan Manisa'ya bisiklet yolculuğu

Manisa'da yaşayan Sevinç Erol (38), İsrail’in saldırıları ardından Filistin’deki bebek ve çocuk ölümlerinden etkilenerek, seferberlik emriyle askere alınması için CİMER’e başvurdu. Erol, “Ben elimden bir şey gelmediğini ve yapamadığımı hissediyorum ve bu beni kahrediyor. Bu nedenle CİMER’e başvurdum” diye konuştu. 


Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 1 çocuk annesi Sevinç Erol (38), İsrail’in saldırıları ardından Filistin’de hayatını kaybeden bebek ve çocuk ölümlerinden etkilendi. T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yazdığı dilekçe ile başvuruda bulunan Erol, devletin seferberlik ilanıyla askere alınmasını talep etti. Erol, psikolojik olarak çok etkilendiğini belirterek, “İsrail’in, Filistin’de yapmış olduğu katliam psikolojik olarak beni çok etkiliyor. İnsanlar orada hayat standartlarının çok altında, elektriksiz ve susuz bir şekilde adeta kapalı bir cezaevindeymiş gibi aç bırakılıyor. Büyükler sağ da solda yiyecek buluyordur belki ama bir bebek ya da çocuk İsrail’e ne zarar vermiş olabilir. İsrail gerçekten şuan büyük bir katliam yapıyor. Ben elimden bir şey gelmediğini ve yapamadığımı hissediyorum ve bu beni kahrediyor. Bu nedenle CİMER’e başvurada bulundum. Eğer devletim seferberlik ilan eder, oraya bir şekilde yardımlarımızı ulaştırmak için gönüllülere ihtiyaç var derse ben hem Manisa’yı, hem de ülkemi temsil etmek adına gönüllü olarak gitmeye hazırım. Savaşabilecek bir güce ihtiyaç varsa, silahta kullanabilirim, yeteneğim var” diye konuştu.  

Erol, şöyle devam etti: “Devletimin diplomatik olarak elinden ne geldiğini ve yapabileceğini takip ediyorum. Devletim askeri güç olarak bir şeyler yapabileceğine inanıyorum. Biz de şuan savaş halindeyiz, teröristlerle savaşıyoruz. Üç tarafımız deniz, dört tarafımız düşmanla dolu. Eğer bir şeylere başlamak gerekiyorsa elbette ki bu Türkiye’nin öncülüğünde yapılacaktır. Savunma sanayi olarak çok geliştiğimizi düşünüyorum. Devletimizin böyle bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum, o nedenle Filistin konusunda devletimin bir adım daha ileriye gitmesini istiyorum.”

Kaynak: Derya Öztürk