Yerel seçimlere 5 ay kala siyasi partilerde aday belirleme süreci devam ederken Manisa’da en merak edilen sorulardan biri de Cengiz Ergün’ün yeniden aday olup olmayacağı konusu oldu.

Başkan Ergün, yeniden aday gösterilmek için şu sıralar Ankara temaslarını sürdürse de parti içi kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, Ankara Cengiz Ergün’ün adaylığına sıcak bakmıyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızına ait olduğu ortaya çıkan ve imar değişikliğine gidilerek eko turizm alanına çevrilen Karakoca Mahallesi’ndeki 40 dönümlük arazi, uzun süre Manisa kamuoyunu meşgul etmişti.

Yunusemre ilçesi Uncubozköy Mahallesi’nde Başkan Ergün’ün kendisine ve ailesine ait parsellere 5 kattan 15 kata çıkan imar izni verilmesi bu kadar da olmaz dedirtmişti

Başkan Ergün’le ilgili gelişmeler bununla da sınırlı kalmadı. Sayıştay raporlarında Manisa Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili Sayıştay denetçileri çok sayıda bulguya rastlamıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından halktan izole zaman geçiren, resmi bayramlarda da çoğu zaman görünmeyen başkan Ergün, kent merkezindeki esnaf ve vatandaşlarla da buluşmamaya özen gösteriyor.

Son olarak, Şehzadeler ilçesine bağlı Aşağıçobanisa Mahallesinde vatandaşlarla buluşan başkan Ergün, burada vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Seçimden seçime Başkan’ın yüzünü gören vatandaşlar tepki gösterince de başkan halka inmeye tövbe ediyor.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında, çoğu zaman ilçe ilçe gezen başkan Ergün’ün gözü şu sıralar Ankara’dan gelecek müjdeli haberde.

Geçtiğimiz aylarda Manisa Ankara arasında mekik dokuyan Başkan Ergün’e parti içi kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, yeniden adaylığı konusuna sıcak bakılmıyor.

Öte yandan Manisa’da AK Parti tabanının da Cengiz Ergün’ün adaylığına bir önceki seçimde de sıcak bakmadığı ve bu yüzden parti içerisinde kriz çıktığı biliniyor.

Yine AK Parti içerisindeki kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre, AK Parti tabanı Manisa’da kendi adayını çıkarmak istiyor.

Murat Baybatur'dan Selçuk Özdağ'a: " Belediye başkanı olmak istedi, olamadı bu partiyi terk etti" Murat Baybatur'dan Selçuk Özdağ'a: " Belediye başkanı olmak istedi, olamadı bu partiyi terk etti"

Cengiz Ergün seçeneğine ne üst düzey partililer ne de parti tabanı sıcak bakmıyor. Eğer Cengiz Ergün’ün yeniden ittifak aday olması halinde AK Parti’deki kriz bir önceki seçimden çok daha büyük olacağı konuşuluyor.

AK Parti kanadının kendisine olan tutumunun farkında olan Başkan Ergün’ün umudunu partisinden gelecek habere bağladığı kulislerde konuşulmaya başlandı.

Tüm bunların ışığında Cumhur İttifakı’nın adayı olarak lanse edilmeye başlanan Cengiz Ergün’ün yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu olurken Millet İttifakından bir talep olması halinde Cengiz Ergün’ün saf değiştirip değiştirmeyeceği de akıllarda soru işareti bıraktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ