Hacı Bektaş Veli’nin hakka yürüyüşünün 753’üncü yılı anma konserinde konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç,

“Bizlere sevgiyi, barışı, hoşgörüyü miras bırakan büyük düşünür Hacı Bektaş Veli, öğretileriyle yolumuza asırlardır ışık tutuyor” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bektaş Veli’nin hakka yürüyüşünün 753’üncü yılında anma konseri düzenledi. Konserde konuk sanatçı Dertli Divani sahne aldı. Niobe Amfi Tiyatro’da gerçekleşen konsere, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Ali Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Hacı Bektaş Veli Nağmelerle Anıldı  (1)

“Eşsiz mirasa sahip çıkacağız”

Anadolu’dan dünyaya yayılan bilgeliğe sahip çıkmak için herkesin görevi olduğunu söyleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç,

“Bizlere sevgiyi, barışı, hoşgörüyü miras bırakan büyük düşünür Hacı Bektaş Veli, öğretileriyle yolumuza asırlardır ışık tutuyor. Onun felsefesi, gönüllere işleyen derin bir sevgiye dayanıyor. İnsanlığı kardeşliğe, barışa, birlik ve beraberliğe davet ediyor.  

Hacı Bektaş Veli, yüzyıllardır; dil, köken, kültür ayrımı yapmadan insanların bir arada yaşamasını mümkün kılan bir hayat felsefesiyle sesleniyor.  Bizler, bu kıymetli, bu eşsiz mirasa bilgiyle, sevgiyle, cesaretle sahip çıkmalı, çocuklarımıza, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamalıyız.

İşte bu anlamlı geceyi de sadece bir anma gecesi değil; aynı zamanda bu değerleri hatırlamak, yaşatmak ve geleceğe taşımak düşüncesiyle düzenledik. Yepyeni bir dönemi başlattığımız Manisa’mızda, Hacı Bektaş Veli’nin felsefesini yaşatmak için üzerimize düşeni yapacağız.

Manisa Süper Amatör Lig'e "Yusuf Bulut" ismi verildi Manisa Süper Amatör Lig'e "Yusuf Bulut" ismi verildi

Bizler, Hünkar Hacı Bektaş Veli'yi, bilimin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığıyla idrak etmeye, anlamaya ve anlatmaya devam edeceğiz.  Sahnemizde, UNESCO tarafından ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ olarak onurlandırılan, değerli halk ozanı Âşık Dertli Divani bizlerle. Kıymetli ozanımızın Hacı Bektaş Veli’nin felsefesini anlatacak ve deyişleriyle bu özel geceyi daha da anlamlı kılacak.  Hacı Bektaş Veli’nin hoşgörüsünün tüm dünyaya yayılmasını, birlik ve beraberliğimizin artmasını diliyorum” diye konuştu.

Hacı Bektaş Veli Nağmelerle Anıldı  (2)

Muhabir: ALİ GÖZEN