Manisa Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Şanslı Patiler Bakımevi’nde düzenlenen programa, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşi ve  Sokak Hayvanları Komisyon Üyesi Nurcan Zeyrek ve çok sayıda davetli katıldı. Programda, çeşitli atölyelerde çocuklara etkinlikler düzenlendi.CHP İl Başkanı İlksen Özalper ve Sokak Hayvanları Komisyon Üyesi Nurcan Zeyrek, Şanslı Patiler Bakımevi'nde bir köpeğin bakımını gerçekleştirdiler. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Anlamlı Program

“Hayvanların sevilmesini arzu ediyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, sokak hayvanlarının sadece belediyenin değil tüm toplumu kapsadığını ileri sürdü. Aydın, “Hayvanların sevilmesini ve bunun yayılmasını arzu ediyoruz. Bunun için çocuklardan başlıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak güzel bir barınağa sahibiz. Kısırlaştırma ve tedavi süreçlerini burada yürütüyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız. 4 Ekim’e yakışan çocuklarla yetişkinlerle beraber güzel bir etkinlik düzenledik. Bir teşvik programımız var bizim. Sahiplendirmeye ilişkin İlk 6 ay boyunca barınağımızdan hayvan sahiplenen vatandaşlarımıza mama desteği vereceğiz. Aynı zamanda su ve mama kabı desteği de sağlayacağız. Burada hayvanların temizliğini de yapacağız. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak toplumumuza hayvan sevgisine ilişkin bilinçlendirme yapacağız. Sokak hayvanları konusunda çok çeşitli çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Anlamlı Program (1)
“Hayvan satın alma sahiplen diyoruz”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, çocuklara sorumluluk bilincini gösterilmesi gerektiğini belirtti. Özalper, “Hayvanlar bizler için çok önemli. 480 köpek, 80 adet kedi bulunuyor. Yaban hayvanları da mevcut. Leylek de burada bulunuyor. Sorumluluk almak çok önemli bir konu,. Çocukların da bugün burada olması çok önemli. Sorumluluğunu bilen çocuklar yetiştirdiğimizde cinayetlerin önüne geçeceğiz. Hayvanlara yapılan ızdırapların ve işkencenin de önüne geçmiş olacağız. ‘Hayvan satın alma sahiplen’ diyoruz. Sokak hayvanı diye bir şey yok. Çıkan son yasa ile birlikte inanılmaz şiddet haberleriyle karşı karşıyayız. Manisa’da bile oluyor. Patileri kesilmiş can dostumuzu gördük. Hep birlikte yaşayabiliriz. Daha güzel günlere beraber ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Anlamlı Program (2)

“Umarım herkes hayvanlarımızı sahiplenir”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşi ve  Sokak Hayvanları Komisyon Üyesi Nurcan Zeyrek de açıklamalarda bulundu. Zeyrek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin rehabilitasyon barınağı. Çocuklarımızla can dostlarımızı bir araya getirdik. Başından itibaren hayvanların kısırlaştırılması ve sahiplenilmesi için çalışmalarımız var. Amacımız hiçbir hayvanımıza zarar gelmemesi. Şu anda sahiplendirme işlemlerimiz hızla devam ediyor. Hayvanlarımızı sahiplendirme ile ilgili çok güzel kampanyalanımız var. Sosyal medya hesaplarından duyurular yapıyoruz. Umarım herkes hayvanlarımızı sahiplenir” şeklinde konuştu.

 Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Anlamlı Program (5)

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Anlamlı Program (3)

Şehit Polisleri İsmi Kula’da yaşatılacak Şehit Polisleri İsmi Kula’da yaşatılacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Anlamlı Program (4)

Muhabir: ALİ GÖZEN