Şehzadeler dikkat! 19 Eylül elektrik kesintisi Şehzadeler dikkat! 19 Eylül elektrik kesintisi

Sabah çorbası projesi

Manisa'daki üniversite ve lise öğrencilerine hafta içi her gün 4 bin kişilik çorba dağıtılacak. Bu hizmet, il merkezindeki Güzelyurt ve Uncubozköy kampüsleri ile bazı liselerde başlayacak.

Kırtasiye ve giyim yardımları

İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi, okul çantası ve kış aylarında bot ve mont desteği verilecek. ManisaKart bakiyesiyle yerel kırtasiyelerde alışveriş imkânı sağlanacak. Öğrencilerin eğitimine destek olan bu uygulamayla aynı zamanda kırtasiye esnaflarına da katkı sunacak.Eğitim döneminde 10 bin öğrenci bu destekten yararlanacak.

M A N İ S A

Çamaşır kafe projesi hayata geçirilecek

Üniversite öğrencileri için hayata geçirilecek Çamaşır Kafelerde, öğrenciler çamaşırlarını yıkayabilecek ve ders çalışabilecek. İlk kafe Muradiye’de açılacak.

Kreş projeleri ve altyapı çalışmaları yapılacak

Belediye ayrıca, kreş sayısını artırıyor. Akgedik Mahallesi’nde yapımını gerçekleştirilen proje 3-5 yaş aralığındaki çocuklara hizmet verecek. Bitme aşamasında olan proje eylül ayı içerisinde açılışını yapacak. Bu çalışmanın ardından şehre çok sayıda yeni kreşler kazandırılması için çalışmalar yürütülecek.

Mani̇sa (1)-1

Öğrencilerin ulaşım ve güvenliği denetlenecek

Yeni eğitim-öğretim sezonu başlamadan önce harekete geçen belediye ekipleri okul önlerinde bulunan yaya geçitleri, hız kesici kasisleri yenileniyor. Toplu taşıma araçlarının çalışma saatleri de okulların giriş ve çıkış saatlerine göre yeniden düzenlenecek. okul önlerindeki seyyar satıcılara karşı denetimler Manisa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafınca hızlı bir şekilde devam edecek.

Mani̇sa (3)

İnternetsiz mahallelere intranet hizmeti götürülecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde intranet olmayan yerlere intranet götürülecek. Öğrenciler belediyenin başlattığı online eğitimlerden de yararlanacak.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU