Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Emre Hasgör, Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. 

Manisa siyasetinin kendilerini istemediğini ve  bu yüzden de Manisa FK ismini, memleketi olan Rize Fındıklı FK’ya çevireceğini açıklayan Mevlüt Aktan,

“Manisaspor’u bitirdiler, batırdılar o zaman kimse hesap sormadı” açıklamalarında bulunmuştu. 

Aktan’ın açıklamalarının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek yanıt veren Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Emre Hasgör, hem Aktan’ı hem de Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e sert ifadeler kullandı. 

Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan’ın açıklamalarını “komik” olarak nitelendiren Hasgör,

“Aktan’ın açıklamalarında Manisaspor'la ilgili bir cümle gördüm. Manisaspor benim için çok değerli. O şahsın konuşmalarını ciddiye almıyorum. Aslında bu konuşmaların başı bir önceki belediye başkanı bile demeye utandığım birinden kaynaklı” dedi. 

"Manisaspor'u kendini bilmezlere yedirmem"


Hasgör, Cengiz Ergün’ün ücra köeşelerde kendisi hakkında konuştuğunu ileri sürerek,

“Manisaspor’u öyle kendini bilmezlere yedirmem. Hala sokak köşelerinde konuşuyor. Ona gerekli cevabı canı nerede istiyorsa ne zaman istiyorsa verebilirim. Ben onu Aziz Nesin'in bir Zübük karakterine benzetiyorum. Zübük karakterinin Manisaspor’u getirdiği hali hepimiz görüyoruz. Manisa halkının parasıyla, Manisa halkının verdiği vergilerle gelmişler tesise çökmüşler. Oturdukları masalar bile Manisa Belediyesi'nin masaları. Buradan spor yönettiklerini söylüyorlar. Ve hadsizce Manisalılara, Manisasporlulara hakaret etmeye çalışıyorlar ama ben burada olduğum sürece Manisalılara, Manisa halkına, Manisasporlulara hakaret etmem. Sonu ne olursa olsun. Tüm bunlar Zübük arkadaş yüzünden. Kentimizin geldiği durum bu. Biz bunları çözmek için varız” dedi.
 
Tesislerin durumunun içler acısı olduğunu da ifade eden Hasgör, “

“Buralara o kadar çok emekler verildi ki. Gidip tesislerin halini görseniz oturur ağlarsınız” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Cengiz Ergün’e seslenen Hasgör,

 
“Tek başına çarşıda bile dolaşamazsın. İstedikleri konuşsunlar. Onların tek yapabilecekleri şey iftira atmak. Manisaspor'u batırdınız der. Yarın başka bir şey der. Sürekli böyle yönettiler kenti. Ama artık hani dün biri bir mesaj atmış. Mekanın gerçek sahipleri geldi. Evet, Manisasporlular geldi. Onu buradan Manisasporlular gönderdi” diye konuştu. 

Muhabir: LEYLA DOĞAN