2024 yerel seçimlerine 5 ay kala siyasette işler kızışmaya başladı.  Manisa’da 31 Mart yerel seçimlerine hızlı bir giriş parti İYİ Parti oldu.

İYİ Parti’de Yunusemre ve Şehzadeler belediye başkanları Meral Akşener tarafından ilan edildi. Büyükşehir de ise Gürhan Özcan ismi ön planı çıktı.

HER FIRSATTA ANKARA’DA NABIZ YOKLUYOR

MHP’de ise Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, her fırsattı Ankara’yı turluyor. Aday gösterilip gösterilemeyeceği konusunda nabız yoklayan Başkan Ergün’e Ankara yeşil ışık yakmadığı kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Başkan Ergün’ün de partisinin tutumuna göre nasıl hareket edeceği merak konusu oldu.

ALİ UÇAK KULİSLERDE KONUŞULUYOR

Manisa’nın sevilen siyasetçilerinden Alaşehir eski Belediye Başkanı olan ve halen MYK Üyesi olan Ali Uçak ismi son günlerde anılmaya başlandı.

Ali Uçak, hem MHP Manisa İl Başkanlığı kongresinde hem de MHP'nin "2024'e Doğru Diyar Diyar Anadolu" temasıyla İzmir'de bir otelde düzenlediği Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısı’na, katılmıştı. Burada, MYK Üyesi ve aynı zamanda partisi MHP’den Manisa 2.sıra Milletvekili Adayı olan Ali Uçak, yaptığı coşkulu konuşmada, salondakilerden aldığı destekle Cengiz Ergün’ü yine gölgede  bırakmıştı.

BAŞKAN ERGÜN İLGİ GÖRMEMİŞTİ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de katılım sağladığı toplantı da, Ali Uçak’ın gördüğü ilgiyi ve coşkuyu Başkan Ergün görmemesi dikkatlerden kaçmadı.

BAHÇELİ ZİYARETİNİN ARDINDA YATAN SEBEP MERAK KONUSU OLDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret de eden Ali Uçak, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendiyi ziyaret ederek üzümün ana vatanı Manisa'mızın tescilli Sultaniye üzümünü taktım. Bilge Liderimiz gece gündüz demeden alın teriyle çalışan tüm üreticilerin kazandıkları her kuruşun helal olduğunu belirtip, selamlarını ilettiler. Türkmen Beyimize her zamanki samimiyeti için teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullanmıştı.

ANKETTE ALİ UÇAK FARK ATTI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Manisa'ya geliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Manisa'ya geliyor

Tüm bunların ışığında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Ali Uçak arasında bir anket düzenlendi. Düzenlenen ankette 2024 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cengiz Ergün’ü mü yoksa Ali Uçak’ı mı görmek istersiniz diye soruldu. Anket sonucunda katılımcıların yüzde 86’sı Ali Uçak’ın başkan adayı olmasını isterken  katılımcıların yüzde 14’ü de mevcut başkan Cengiz Ergün’ü tercih etti. Yapılan ankette katılımcıların yüzde 86’sının Cengiz Ergün’ü 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde başkan adayı olarak istemediği ortaya çıktı. Ali Uçak, ankette Cengiz Ergün’e açık ara fark attığı da böylece anket sonuçlarında  belirlenmiş oldu.

Kaynak: LEYLA DOĞAN