Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü’nün satranç sporcuları Denizli’de 7-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Satranç Şampiyonasına katılacak. 


Denizli’de düzenlenecek olan Satranç Şampiyonası’na katılacak olan Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü’nün Başkanı Mehmet Göktaş, şampiyona ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Manisa Görme Engelliler Satranç Takımı Denizli'de Şampiyona İçin Hazır (4)


Göktaş, satrançta oldukça başarılı olduklarını vurgulayarak, Denizli’de düzenlenecek olan şampiyona için hazır olduklarını ve her gün düzenli antrenman yaptıklarını ve Manisa’ya çok sayıda madalya ile döneceklerini açıkladı. 

Görme Engelli bireylerin satranç tahtalarında siyah karelerin yüksek, beyaz karelerinde ise çukur olduğunu söyleyen Başkan Göktaş, görme engelli bireylerin nasıl satranç oynadığıyla ilgili şunları söyledi;


 “Görme Engelliler Satranç tahtasını elleriyle kontrol ediyorlar, siyah karelerin yüksek, beyaz karelerin çukur olduğunu, siyah taşların üzerinde de küçük bir çivi bulunduğu için taşları da kolayca ayırt edebiliyorlar."

Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı! Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı!

Manisa Görme Engelliler Satranç Takımı Denizli'de Şampiyona İçin Hazır (2)

“Manisa’da çok başarılı satranç sporcuları var”


Göktaş, görme engelli bireylerin her yaş kategorisinde satrançta oldukça yetenekli olduklarını, Manisa protokolü kabul ederse Görme Engelli Satranç sporcuları ile düello davet etmek istediğini söyledi.

Göktaş; 


“Valimiz, Belediye Başkanlarımız, Kaymakam ile il, ilçe müdürlerimiz ile de dostluk karşılaşması yapmak istiyoruz.  Böylece engelli sporlarının halkımıza daha iyi anlatabiliriz” dedi. 

Manisa Görme Engelliler Satranç Takımı Denizli'de Şampiyona İçin Hazır (1)

"Belediyeler işin içinde olmalılar"

Denizli’deki şampiyona hazırlanan Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü sporcularının, turnuva için ulaşım ve konaklama konusunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’ten yardım beklediklerini söyleyen Göktaş, bütün engelli bireyleri spora davet etti.  Kulüplerin yeterli bütçesi olmadığı için bütün engelli gruplarına spor yaptıracak imkanları olmadığını açıklayan Göktaş, belediyelerin bu işin doğrudan içinde olmaları gerektiğini söyledi.


 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU