Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile general ve albay atamaları gerçekleşti. Manisa’nın da yeni İl Jandarma Komutanlığına İçişleri Müşaviri Tuğgeneral İlhan Şen getirildi.

Manisa’da 2 yıl boyunca başarılı bir şekilde Manisa İl Jandarma Komutanı olarak görevini yerine getiren Tuğgeneral Zafer Tombul’un yeni görev yeri Bitlis oldu.

Tuğgeneral İlhan Şen kimdir?

Resmi Gazete’de yayınlanarak resmileşen atamalarda yeni Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen.

1971 yılında Kırıkkale’de doğdu. 1993 yılında Kara Harp Okulu'ndan teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1993-1996 yılları arasında Piyade Okulu, Jandarma Komando Okulu ve Subay Temel Okulu'nu tamamlayarak göreve başladı.

Narin'i arama çalışmalarının "asılsız ihbarlar ve yanlış ifadelerle sekteye uğratıldığı" mahkeme kararında Narin'i arama çalışmalarının "asılsız ihbarlar ve yanlış ifadelerle sekteye uğratıldığı" mahkeme kararında

Tuğgeneral Şen, 1994-2015 yılları arasında Tim, Bölük, Tabur ve İlçe Jandarma Komutanlığı yaptı. 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda Harekat Şube Plan Subaylığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nda çeşitli şube müdürlüğü görevlendirildi.

Şen, altı ay arayla 2011-2012 dönemlerin de Afganistan'da geçici yurtdışı görevlerinde yer aldı. 2015-2016 yıllarında Ankara 2. İl Jandarma Komutan Yardımcılığı, 2016-2018 yıllarında Karaman İl Jandarma Komutanlığı, 2018-2020 yıllarında Eskişehir İl Jandarma Komutanlığında görev yaptı.

2020 yılında Muş İl Jandarma Komutanlığı'na görevlendirilen Tuğgeneral İlhan Şen, son olarak İçişleri Müşavirliğinde görev yapıyordu.

Bugün itibari ile resmi gazetede yayınlanan kararname ile Tuğgeneral İlhan Şen, Manisa İl Jandarma Komutanlığına getirildi.

Tuğgeneral İlhan Şen, Mevlüdiye Şen ile evli. İki çocuk babası olan Şen, aldığı eğitimlerin yanı sıra İngilizce biliyor.

Muhabir: ELİF YILDIRIM