Yenişehirlioğlu yürütülen çalışmalara ilişkin Sardes Kazı Başkanı Dr. Nicholas Cahill, uzmanlar ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak’tan bilgi aldı.

AK Parti İlçe Başkanı kafaları karıştırdı AK Parti İlçe Başkanı kafaları karıştırdı

Manisa Kültür Ve Turizmde Yıldız Gibi Parlıyor   (7)Yenişehirlioğlu ziyaret sonrası yaptığı açıklamada ilerleyen süreçte çok sayıda uzmanın katılacağı kapsamlı değerlendirme aşamalarının akabinde 2025 yılında yapılacak UNESCO toplantısında; ‘Sardes Antik Kenti’ ve ‘Bin Tepeler Lidya Tümülüsleri’nin Dünya Mirası Listesi adaylığının değerlendirileceğini ve süreci yakından takip ettiklerini ifade etti.

Manisa Kültür Ve Turizmde Yıldız Gibi Parlıyor   (9)

 “Üzerimize düşenleri samimiyetle yerine getirmeye devam edeceğiz”

Yenişehirlioğlu: “Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan kadim şehrimiz Manisa’mızın tanıtımına büyük fayda sağlayacak bu gelişme dolayısıyla oldukça mutluyuz. Şehrimizin her alanda var olan potansiyelini ortaya çıkarmak bizlerin öncelikli vazifesi. Medeniyetimize, tarihimize, kültür sanat birikimimize sahip çıkmak, bunları daha ileriye taşımak ve tanıtmak için üzerimize düşenleri samimiyetle yerine getirmeye devam edeceğiz. Ülkemizin ve şehrimizin kadim kültürünün yaşatılması ayrıca tanıtımı için son derece önemli olan bu çalışma için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Mehmet Nuri Ersoy’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

Manisa Kültür Ve Turizmde Yıldız Gibi Parlıyor   (6)

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU