Narin için ismini değiştirdi Narin için ismini değiştirdi

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. 8 Eylül Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Manisa Valisi Enver Ünlü, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları anıta çelenk sundu. 
Törende Halk oyunları ekibinin gerçekleştirdiği gösteri izleyenlerden büyük alkış aldı. Manisa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz eşliğinde tiyatrocular Gördesli Makbule isimli tiyatro oyununu sahneledi. Gördesli Makbule’nin şehit edilmesini konu alan tiyatro oyunu izleyenleri duygulandırdı.
Afyon Kocatepe’den yola çıkan atlı birlikleri getirdikleri Türk Bayraklarını Vali Ünlü’ ye takdim etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından teslim edilen şanlı Türk Bayrağını alan Büyük Taarruz Bisiklet Grubu, Ankara Anıtkabir ve kurtuluş mücadelesinin yaşandığı yerlerde bulunan şehitliklerden aldıkları toprağı Vali Ünlü’ye takdim etti. Tören atlı birliklerin ve Büyük Taarruz Bisiklet Turunun geçişiyle sona erdi. Sabah gerçekleştiren tören sonrasında gün içinde farklı etkinlikler gerçekleştirildi.
Saatler 20.30’u gösterdiğinde ise Manisa protokolü ve vatandaşlar Sultan Camii önünde toplanarak meşaleler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi. Her yıl yapılan Fener Alayı bu yıl da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.