Temizlik operasyonunda 100 kamyon, 6 iş makinesi, 4 ekskavatör ve 3 loder görev alırken, toplamda 1037 kamyon hafriyat çıkarıldı. Üç gün süren yoğun çalışmalar sonucunda, bölge çirkin görüntüden arındırılarak daha temiz ve düzenli bir hale getirildi. Çıkarılan moloz ve atıklar, Saruhanlı Sarıçam Kontrollü Hafriyat Döküm Sahası’na taşındı.
"Sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapacağız"
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, moloz temizleme işleminin sadece başlangıç olduğunu vurgulayarak;
“Manisa’mızın temiz, düzenli ve yaşanabilir bir şehir olması için dere temizliğinden altyapı yatırımlarına kadar çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Kaçak ve kontrolsüz moloz dökümleri, çevremize büyük zarar veriyor ve şehir estetiğini olumsuz etkiliyor. Bu alan da kentimizin yıllardır kronik bir sorunuydu. Otogarın karşısında, herkesin göz ardı ettiği moloz yığınlarını temizlemek için ekiplerimiz titiz bir çalışma yürüttü ve kısa sürede bölgeyi temizleyerek düzenli hale getirdi. Ancak bu sadece bir başlangıç. Manisa’nın her noktasında çevre kirliliğiyle mücadelemizi sürdüreceğiz. Kaçak dökümlere karşı denetimlerimizi artırarak sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapacağız. Vatandaşlarımızdan da çevremizi koruma konusunda duyarlı olmalarını rica ediyorum” dedi.
Kaçak moloza son!
Manisa Büyükşehir Belediyesi, bundan sonra kent genelinde kaçak moloz taşıdığı ve döktüğü görülen kişilere gerekli cezalar verileceğini belirtti. Manisa'yı bundan sonra daha yaşanılabilir hale getirmek için çalışacakları vurgulanan açıklamada, çevre kirliliğine göz yumulmayacağı ifade edildi.